Winter 2023

  WINTER 2023

Dit programma wordt nog verder aangevuld.

 • 22 maart: Burn-out: no mud no lotus! – Interactieve sessie met Bieke Verbruggen
 • 20 april: Adem je vrij – Doesessie met Bieke verbruggen

Voor meer info naar onder scrollen aub

Al voorbij

 • Kinesiologisch testen en energetische hygiëne voor persoonlijk gebruik met Christel Stevens – start 26 januari in Deurne
 • 12 februari: Zelf voor je gezondheid zorgen met aromatherapie – Lezing met Greetje Van den Eede
 • Hartcirkels met Bieke Verbruggen: 2 maart, 30 maart, 27 april, 25 mei
 • 19 maart: Laaggradige ontsteking, de silent killer – Lezing door Dr. Anne Fierlafijn

 


 

Adem je vrij!

Ideaal als stresshantering in deze chaotische tijd!
20 april 2023 van 19.30u tot 22u 
Doesessie met Bieke Verbruggen
Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

Praktische ademhalingsoefeningen vanuit mindfulness en hartcoherentie, om tot rust en in balans te komen, op te laden én te helen. Je kan er nadien zelf mee aan de slag. Dagelijkse ademhalingsoefeningen zijn eigenlijk net zo essentieel als eten, drinken, slapen en bewegen. In deze sessie krijg je ook inzicht in het stressmechanisme zelf en je helend en scheppend vermogen.

Hartcoherentie is een wetenschappelijk gefundeerde ademtechniek die je stressniveau doet dalen en je veerkracht, prestatievermogen, welzijn en emotionele stabiliteit verhoogt. Deze ritmische ademhaling brengt het hart in een veilige modus die het brein gunstig beïnvloedt. Want ons brein communiceert niet enkel met onze darmen, maar ook met ons hart! Oprecht positieve gevoelens beïnvloeden ons hartritme en sturen ‘gezonde’ boodschappen naar ons brein. Daardoor kunnen we ons zenuw-, spijsverterings-, hart- en vaatstelsel, hormonaal en immuunsysteem in evenwicht brengen. Ziekte is immers vaak het gevolg van aanhoudende stress. Door hartcoherente ademhalingsoefeningen produceert het lichaam minder stresshormonen (cortisol) en meer DHEA, wat veroudering, geheugenverlies, vermoeidheid, en burn-out tegengaat. De waarde van cholesterol in het bloed zakt en het zelfgenezend vermogen versterkt. Deze techniek is een waardevol alternatief voor of aanvulling/voorbereiding op je meditatie. Meer nog, het is een zeer krachtige tool om je toekomst vorm te geven en wordt dan ook veelvuldig toegepast door kwantumwetenschappers als Dr. Joe Dispenza en Gregg Braden.

Coach: Bieke Verbruggen, bewustzijns- en transformatiecoaching www.innerpoleposition.be

Deelname:40€ vroegboekkorting tot 7 april, nadien 45€. Min. 6 deelnemers, max. 10.Hartcirkels
voor vrouwen én mannen 😉

 2 maart, 30 maart, 27 april, 25 mei
van 19.30u tot 21.30u
De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, Deurne

In deze hartcirkels bouwen we een krachtig energieveld op dat de polariteiten overstijgt. Dit doen we door te verstillen en te verbinden met onszelf en het geheel, via geleide meditaties en visualisaties, energetische oefeningen, mantra’s, enz. Je krijgt ook tips over hoe bij jezelf te blijvenje trilling hoog te houden en je te blijven verbinden vanuit Liefde, ongeacht de omstandigheden. Na de sessie is er ruimte om na te praten en te delen, voor wie dat wenst.
Deelname:25€, vooraf te betalen, inschrijven is noodzakelijk, aantal plaatsen is beperkt.
Coach: Bieke Verbruggen, bewustzijns- en transformatiecoaching, bezielster van Pura Vida www.innerpoleposition.be

 


Burn-out,
no mud no lotus!

Interactieve sessie met Bieke Verbruggen
22 maart van 14.30u tot 17.00u
De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

Burn-out is 1 van de epidemies van deze tijd, ook bij de jeugd, en dat is niet verwonderlijk. Voor wie er middenin zit vaak een drama, maar met de juiste aanpak wordt het ’n prachtig transformatieproces!

Tijdens deze interactieve sessie overlopen we kort de signalen, symptomen, maar tunen vooral in op de patronen die aan de basis liggen van een burn-out, hoe deze patronen ontstaan zijn en hoe je ze kan ompolen. Want enkel dan kan burn-out leiden tot ’n mooie transformatie en is hervallen ook niet aan de orde.

Wanneer de aanpak en/of begeleiding zich richt op transformatie en niet puur op herstel, kan deze epidemie bijdragen tot een nieuw evenwicht in onze Westerse samenleving, op individueel én collectief niveau.

Een hoopgevende eye-opener voor al wie met burn-out (of energietekort) geconfronteerd wordt, zelf of in de omgeving, of wie op tijd wil ingrijpen.

Coach: Bieke Verbruggen – Als bewustzijns- en transformatiecoach (en ervaringsdeskundige) zie ik obstakels als een uitnodiging, een kans tot groei. Door je aandacht te richten op je keuzemogelijkheden i.p.v. op het ‘probleem’, krijgt het leven een heel ander perspectief. www.innerpoleposition.be

Deelname: 40€ vooraf te betalen, vroegboekkorting tot 19 maart, daarna 45€. Inschrijven is noodzakelijk, max. 10 plaatsen. De sessie gaat door vanaf 6 deelnemers.

 


 

Laaggradige ontsteking, de silent killer

chronische inflammatie, katalysator van ‘welvaarts’ziekten

Lezing door Dr. Anne Fierlafijn
19 maart van 14u tot 16.30u
Steinerschool, Mallekotstraat 43, 2500 Lier

Het aantal chronische klachten, waaronder voedings- en andere intoleranties, neemt alsmaar toe. Hoe komt dat? Kunnen we dat voorkomen en zelfs omkeren? Gelukkig wel!

Normaal gezien wordt het lichaam tegen schadelijke stoffen en ziekteverwekkers beschermd dankzij onze lichaamsbarrières, zoals de huid en de darmwand. Ze zorgen ervoor dat alle rotzooi waarmee je in aanraking komt, wordt buitengehouden. Maar door onze Westerse leefstijl met chronische stress, gifstoffen en ongezonde voeding worden deze lichaamsbarrières meer doorlaatbaar en kunnen schadelijke stoffen en ziekteverwekkers in de bloedbaan terecht komen. Wanneer deze barrières langdurig lek zijn, blijft het immuunsysteem continu (een beetje) geactiveerd. Er is dan chronische laaggradige ontsteking. Op lange termijn leidt dit tot vage klachten zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen, moeite met afvallen, slaap- en spijsverteringsproblemen. Maar ook tot welvaartsziekten zoals MS, kanker, Crohn, Colitis Ulcerosa, diabetes type 1 en 2, Alzheimer, Parkinson, depressie, reumatoïde artritis, hooikoorts, astma, COPD, botontkalking, aderverkalking, hoge bloeddruk, beroerte en hartfalen, en zelfs autisme, ADHD.

De afgelopen 20 jaar zijn er meer dan 50.000 chemische stoffen bijgekomen, de toxische belasting is in alle aspecten van ons leven enorm toegenomen. Ons lichaam kan dat niet meer spontaan verwerken en creëert dan chronische, laaggradige ontstekingsreacties, die ons lichaam geleidelijk uit balans brengen. Onze jachtige samenleving, de emotionele druk, de angstinductie, overmatige medicatie en onze gebrekkige stresshantering dragen daar uiteraard toe bij. Het goede nieuws is dat je de reeds aanwezige inflammatie kan herstellen!

In deze lezing legt Dr. Anne uitgebreid uit welke omgevingsfactoren dit proces van chronische inflammatie beïnvloeden (en dus best vermeden worden) en op welke manier je zélf je lichaam kan herstellen en herprogrammeren naar fysieke en mentale gezondheid. Dankzij haar open visie en breed spectrum kennis, zijn alle thema’s bespreekbaar en is er volop ruimte voor vragen voor al wie zelf verantwoordelijkheid wil opnemen voor het eigen welzijn.

Dr. Anne Fierlafijn

Als integratieve arts behandelt Dr. Fierlafijn niet (enkel) de klachten of symptomen, maar gaat ze op zoek naar de oorzaak. Ze streeft ernaar om moderne geneeskunde, gezonde levensstijl en erkende behandelmodaliteiten vanuit de hele wereld succesvol te integreren.

 • Meer dan 20 jaar werkzaam als Orthomoleculair arts
 • Gespecialiseerd in chronische pathologie (lyme, Epstein Bar virus, MCAS, CVS/fibromyalgie, allergie, kanker, …)
 • Gewezen covoorzitter ILADS Europa
 • Oprichtster van het Bio-Logisch Medisch Centrum in Schoten https://www.blmc.eu
 • Inspirator en organisator herstel retreats in Italië, Portugal en Dubai
 • Gespecialiseerd in diverse ozonbehandelingen (10 pass, insufflaties, ozonated PRP, etc…)
 • Bio Energetische geneeskunde, Zyto scan, BEST scan, Oligo Scan
 • Lid van de ISNS Science Board

Deelname: 15€, vooraf te betalen, inschrijven is noodzakelijk, aantal plaatsen beperkt.


 

Zelf voor je gezondheid zorgen met Aromatherapie

Greetje Van den Eede, herboriste en aromatherapeute (en nog veel meer)
zondag 12 februari van 14u tot 17u
Steinerschool, Mallekotstraat 43, 2500 Lier

Door de aangename geuren van de essentiële oliën waarmee ze onze zintuigen kan verwennen, door haar verrassende efficiëntie bij zowel lichamelijke als geestelijke klachten en door een toenemende wetenschappelijke onderbouwing, krijgt de aromatherapie als complementaire gezondheidszorg steeds meer enthousiaste aanhangers.

In deze lezing vertelt Greetje Van den Eede over haar passie en hoe zij al meer dan 25 jaar essentiële oliën gebruikt voor de gezondheid van haar gezin en cliënten in haar praktijk. Met enkele flesjes essentiële olie kan je al een huisapotheek inrichten en de meest voorkomende kwaaltjes aanpakken. De correcte kwaliteit, een gedegen kennis en de gepaste keuze van die essentiële oliën zijn uitermate belangrijk. Deze zeer sterk geconcentreerde en ingewikkeld samengestelde oliën moeten met de nodige voorzichtigheid en op de juiste manieren gebruikt worden. Dit alles komt Greetje graag delen, zo weet je uit eerste hand hoe je best met essentiële oliën aan de slag gaat. Het wordt een interactieve, verbindende namiddag.

Om deze materie voor veel mensen toegankelijk te maken, schreef Greetje samen met dr. Geert Verhelst het ‘Groot handboek aromatherapie’ dat op 1 december 2022 verscheen. Het is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd naslagwerk voor een natuurlijke aanpak van de meest voorkomende klachten en indicaties. Naast een beschrijving van 120 essentiële oliën en waarvoor je ze kan inzetten, vind je er honderden praktische recepten.

Het boek wordt vrijblijvend te koop aangeboden.
https://www.natuurbalans.be/groothandboekaromatherapie

Greetje Van den Eede leerde als kind al de kracht van de natuur kennen en te vertrouwen in het zelfherstellend vermogen. Voor zichzelf en haar gezin kiest ze een natuurlijke aanpak. Ze studeerde o.a. fyto- en aromatherapie, homeopathie, hydrotherapie en acupressuur, herborisme, Bachbloesemtherapie en voet- en fertiliteitsreflexologie en startte in 1997 een praktijk en een speciaalzaak aromatherapie. Ze geeft al meer dan 20 jaar cursussen en is ook auteur van meerdere boeken.

Deelname: 15€, vooraf te betalen, inschrijven is noodzakelijk.

 


Cursus kinesiologie

 .

Kinesiologisch testen en energetische hygiëne

Praktische workshop voor persoonlijk gebruik
met Christel Stevens, ingenieur voeding, natuurdiëtiste
en gecertificeerd FKC therapeute

reeks van 3 sessies op 26 januari, 16 februari en 16 maart van 19.30u tot 22u
De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne (Volzet!)

Tijdens deze workshopreeks leer je de basis van  het kinesiologisch testen, zodat je deze zelf voor dagelijks gebruik kan inzetten:

 • om keuzes te maken voor jezelf en je gezin
 • je voeding te testen
 • je gezondheid te ondersteunen en optimaliseren
 • om je work life balance te optimaliseren.

Zoals je dagelijks zorgt voor je fysieke hygiëne zoals douchen, tanden poetsen enz…, zal je tijdens deze workshopreeks ook leren zorgen voor je energetische hygiëne.

Het is een meerwaarde in je persoonlijk leven op verschillende vlakken. Het kan je helpen bij eenvoudige keuzes zoals de kwaliteit van de voedingsmiddelen die je aankoopt. Op dagen met een lager energiepeil kan je zelf testen welke voeding jou die dag zal helpen en wat je dan best vermijdt, zodat je niet nog meer energie verliest. Bij klachten kan je ook testen welk supplement of andere ondersteuning je best kan nemen om er snel weer boven op te zijn.

Stap voor stap leer je deze techniek te gebruiken voor jezelf. Je leert een spiertest van de pink-duim-cirkel om een ‘zwak’ of ‘sterk’ spierantwoord te krijgen. We testen dus nooit de spier op zich, zoals een klassieke arts of kinesist doet. Wel leer je het spierantwoord te gebruiken in een cascade van vragen om zo een weg te banen op zoek naar het juiste antwoord. In de tijd tussen de workshops krijg je praktische oefeningen mee om de telkens aangeleerde zaken thuis te oefenen. Zo leer je stap voor stap deze techniek te verfijnen zodat je deze na de reeks kan gebruiken voor jezelf en dagelijkse toepassingen. Na deze workshop kan je verder verdiepen om het persoonlijke gebruik nog beter toe te passen bij je zelf en je gezin. Dit gaat ruimer dan de techniek beheersen. Er wordt veel aandacht besteed aan energetische hygiëne, een belangrijke voorwaarde bij het testen.

Lees hier meer over fundamentele kinesiologische communicatie.

Tijdens deze workshop krijg je ook heel wat inzichten en vooral een praktische aanpak om met energie aan de slag te gaan. Je zal als het ware als een echte ‘Einstein’ aan de slag gaan met E=mc². Want wat is de invloed van de Energie op de materie. De materie is namelijk datgene dat we zien en voelen. De energie is heel wat vluchtiger. Er is niemand die twijfelt aan deze formule. Toch weten we niet goed hoe we ze voor ons kunnen laten werken. Geloof het maar, energie voor jou laten werken is als mee surfen op een grote golf. Als bonus krijg je praktische toepassingen van de eeuwenoude 5 elementen leer van de Chinese geneeskunde en waardoor wetenschap een extra dimensie krijgt. Je leert hoe je voelen en weten met elkaar kan verbinden en dat is een waardevolle aanvulling voor deze wereld in transitie, het voelt rijk.

Deelname: 125€ voor de reeks van 3.
Meer info en inschrijven
voor deze reeks doe je hier Kinesiologisch testen & energetische hygiëne voor persoonlijk gebruik | 3-isOne. Beperkt aantal plaatsen!!