Najaar 2022

Najaar 2022

  • 17 november: Hartcirkel met Bieke Verbruggen
  • 24 november: Onverwerkte emoties, bron van chronische klachten – Doesessie met Bieke Verbruggen
  • 26 november: Webinar over Total Reset Methode – Lieselot Theys
  • 2 december: Soundhealing met Robin Van den Bergh
  • 14 december: Het immuunsysteem, wonder van de natuur – lezing door Peter Vanderschueren, osteopaat
  • 15 december: Hartcirkel met Bieke Verbruggen

Het immuunsysteem, wonder van de natuur

Lezing door osteopaat Peter Vanderschueren DO,
CST-D en orthomoleculair fytotherapeut

Woensdag 14 december van 19.30u tot 22u
Steinerschool, Mallekotstraat 43, 2500 Lier

De mens leeft al tienduizenden jaren op een ‘vijandige’ planeet. Om te overleven heeft ons lichaam een ‘weerstand’ of immuunsysteem opgebouwd. Zware epidemieën hebben we als mens daardoor al eerder overleefd. De voorbije jaren was het gebrek aan aandacht voor dit schitterend aangeboren systeem bijzonder opvallend! Alle focus was gericht op het bestrijden van ‘het’ virus.

Maar deze uitdaging brengt ons naast een hoop obstakels en moeilijkheden ook de stimulans om onze eigen gezondheid meer in handen te nemen. In elke moeilijkheid schuilt een opportuniteit, in dit geval o.a. bewustwording van ons eigen lichaam en van dit wonderbaarlijke systeem!

In deze lezing licht Peter de werking van het immuunsysteem toe, maar vooral hoe we dit kunnen beïnvloeden met lifestyle, voeding, suppletie, beweging, bewustwording en de verschillende therapieën / disciplines die het immuunsysteem kunnen versterken. Ook maakt hij duidelijk hoe angst en stress ons immuunsysteem ondermijnen, twee emoties die de voorbije jaren werden gestimuleerd. Verder diept hij het principe van de Germaanse geneeskunde uit, waarbij we de emotionele en mentale symboliek achter een zwak immuunsysteem kunnen verhelderen. Met een globale aanpak kunnen we het risico op ziek worden sterk verminderen en vol vertrouwen de winter in.

Peter Vanderschueren: Opgevoed in een homeopathisch apothekersgezin ging zijn interesse uit naar het holistische aspect. Na zijn universitaire studie aan de KUL als kinesitherapeut volgde hij opleidingen van osteopathie, naturopathie, orthomoleculaire geneeskunde en cranio-sacraaltherapie. Na een serieuze verdieping in de spagyriek (speciale kruidenbereiding) volgden nog studies in de TCM, Ayurveda en de KPNI. Recent verdiepte hij zich in de levend bloedanalyse wat bijzonder veel info verschaft rond de medische problematiek van patiënten.

Deelname: 15€ ter plaatse te betalen. Inschrijven is noodzakelijk, beperkt aantal plaatsen, graag vóór 12 december.


 

 Onverwerkte emoties,
bron van chronische klachten

 Doesessie met Bieke Verbruggen
24 november 2022 van 19.30u tot 22u
De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

Dat epigenetica een doorslaggevende rol speelt bij chronische ziekten is gelukkig niets nieuws meer. Voeding, slaap, beweging, stresshantering bepalen mee of een bepaald gen zich manifesteert of niet. Maar de impact van negatieve gedachten en onverwerkte pijnlijke emoties is helaas nog behoorlijk onderschat, ze zijn vaak mee oorzaak van vele chronische klachten. Het leren hanteren en helen van onverwerkte en/of weerkerende emoties is dus uitermate belangrijk voor je gezondheid en voor velen niet evident om toe te passen. “If you listen to your body when it whispers, you won’t have to hear it scream.” Oftewel preventieve zelfzorg. 🙂

Wat komt aan bod?
Waar komen emoties vandaan? Hoe ga je ermee om? Hoe kan je ze helen? En vermijden dat ze je telkens weer meeslepen? M.a.w. hoe kan je aan je gezondheid werken, ook preventief? In deze doesessie krijg je meer duidelijkheid rond dit proces en krijg je tools aangereikt om je emoties zelf te leren helen.

Dankzij Dr. Gabor Maté krijgt trauma als oorzaak van chronische klachten nu eindelijk de aandacht die het verdient. Ik deel graag een artikel hierrond uit Psychologies Magazine. Helen is altijd mogelijk – Dr. Gabor Maté Zijn documentaire uit 2021 ‘The wisdom of trauma‘ is ook ’n absolute aanrader!

Begeleiding: Bieke Verbruggen, Bewustzijns- en transformatiecoaching
www.innerpoleposition.be 
Deelname: 40€ vooraf te betalen (vroegboekkorting), inschrijven is noodzakelijk, beperkt aantal plaatsen, graag vóór 20 november. Vanaf 20 november 45€.


Total Reset Methode (TRM) 

Webinar via zoom met Lieselot Theys, osteopate
https://balance.gent/
zaterdag 26 november van 10.30u tot 12u

! Gratis !

Dat onze immuniteit er niet echt op vooruit gaat, zien we weerspiegeld in de toenemende allergieën en intoleranties. Vaak worden de boosdoeners opgespoord en vervolgens verbannen, wat het immuunsysteem uiteindelijk eigenlijk nog meer verzwakt, want ons darmmicrobioom, zetel van ons immuunsysteem, heeft net nood aan een zeer grote variatie om in balans te zijn. Eliminatiediëten zijn daarom vaak geen permanente oplossing. Eén van de grote troeven van TRM is dat de triggers niet enkel kunnen worden opgespoord, maar de allergische reactie ook kan worden geneutraliseerd, zodat je weer vrijer bent in je keuzes. TRM kan ingezet worden bij voedselallergie/intolerantie, omgevings- of contactallergie (vb. huisstofmijt, pollen, schimmels, dieren, textiel, metalen), dus voor huid/ademhalings/darmklachten, hormonale disbalansen, ADHD en ADD, maar ook bij emotionele blokkades / trauma, behandeling én preventie van virale en bacteriële infecties (dus natuurlijke immunisatie voor wie liever het eigen zelfgenezend vermogen aanspreekt), en ontstoring van inentingen. Deze methode is ook geschikt voor kinderen en babies.

Aan de basis van NAET/TRM ligt een gecombineerde kennis van allopathie, Oosterse geneeskunde, acupunctuur, chiropractie, kinesiologie en voedingsleer. Aan de hand van deze natuurlijke en non-invasieve technieken wordt de fundamentele oorzaak van je allergieën/intoleranties/blokkade en eventuele daarmee verbonden klachten opgespoord en verwijderd. Zo wordt je lichaam terug in balans gebracht.

 


 

Soundhealing

met Robin Van den Bergh
vrijdag 2 december 2022 van 20u tot 22u
Steinerschool, Mallekotstraat 43, 2500 Lier

Tijdens een soundhealing, ook wel meditatief klankconcert genoemd, word je uitgenodigd voor een zalig bad van klanken en stiltes. Een moment om helemaal te ‘zijn’, en diep tot ontspanning te komen.

Je gaat comfortabel liggen op je matje met je kussen en dekentje. Robin begeleidt je naar een wondermooie innerlijke klankreis. Hij gebruikt slechts enkele woorden, en neemt je vooral mee in het transverbale verhaal van de live muziek, een taal die niet met woorden te vatten is, en recht tot je hart spreekt. Qua zang word je omhuld door gechannelde liederen, sjamaan zang, Kargyraa keelzang en deep voice monk chanting.

Robin gebruikt bij het meditatief ligconcert naast intuïtieve zang een groot gamma aan unieke instrumenten, die hij verzameld heeft op zijn verre reizen, of die hij zelf gemaakt heeft. Bijvoorbeeld N’Goni’s, monochord, gitaar, ukulele, charango,  spirit flutes, bongo, udu drum, sansula, gongen, shakers, harpulele, bansuri, ocarino, kristallen/koperen klankschalen en nog veel meer…

De frequenties en klanken gaan daar waar ze nodig zijn binnen je fysisch en energetisch stelstel, en maken los wat je niet meer dient. De muziek is het medicijn, ‘soundhealing‘. Je ontvangt genezing waarbij de richting van de healing in handen ligt van het universum. De essentie van wie jij werkelijk bent, jouw ware trilling, wordt aangeraakt, en je komt thuis bij jezelf.

Robin Van den Bergh is muzikant, soundhealer, sjamaan en singer songwriter bij Inti Sound vzw en instrumentbouwer bij de N’Goni Art Shop van Inti Sound. Hij creëert via muziek energetische sferen die spreken in gevoels- en symbooltaal, ver voorbij de mind. https://intisound.be/

Deelname:  25€ vooraf te betalen, inschrijven is noodzakelijk, aantal plaatsen is beperkt.Hartcirkels
voor vrouwen én mannen 😉

volgende cirkels 
donderdag 29 september, 20 oktober,
17 november en 15 december

1x per maand in Deurne-Zuid
van 19.30u tot 21.30u

In deze hartcirkels gaan we een krachtig energieveld opbouwen dat de polariteiten overstijgt. Dit doen we door te verstillen en te verbinden met onszelf en het geheel, via geleide meditaties en visualisaties, energetische oefeningen, mantra’s, enz. Je krijgt ook tips over hoe bij jezelf te blijvenje trilling hoog te houden en je te blijven verbinden vanuit Liefde, ongeacht de omstandigheden.

NA de sessie is er ruimte om na te praten en te delen, voor wie dat wenst.

Deelname:25€, vooraf te betalen, inschrijven is noodzakelijk, aantal plaatsen is beperkt.

Coach: Bieke Verbruggen, bewustzijns- en transformatiecoaching, bezielster van Pura Vida www.innerpoleposition.be


 Mastering your Energy And Living in Abundance « de Roosde Roos

Bewust in balans

Verhoog je bewustzijn, veerkracht en immuniteit op 5 niveaus!
Wake up traject rond zelfzorg, gezondheid, zingeving en bewust Zijn.

Nieuwe reeks vanaf januari 2023

De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

Reacties van deelnemers

Dit traject is gebaseerd op de principes van de Integratieve geneeskunde
o.a. Functional Medicine (Dr. Mark Hyman, Dr. Bert Lefevre, Dr. Peter Aelbrecht,…)
en de visie van Dr. Henk Fransen over het zelfgenezend vermogen,
verweven met mijn eigen kennis en ervaringen van de voorbije 35 jaar.

Voor al wie zelf bewust de regie van z’n leven in handen wil nemen!

Zit je niet lekker in je vel? Ben je bezorgd over de toekomst? Heb je veel last van kwaaltjes of lijd je aan een chronische ziekte? Wil je graag je zelfgenezend vermogen versterken? Heb je eigenlijk niets te kort en ben je toch niet happy? Zorg je voor iedereen maar vergeet je vaak jezelf? Is je job niet echt je ding? Mis je fun of net diepgang in je leven, verbinding met gelijkgestemden? Weet je niet hoe om te gaan met de huidige wereldcrisis?

En wil je daar ook graag mee aan de slag, maar weet je niet goed hoe/waar te beginnen? Dan helpt dit traject je op weg om écht in actie te komen! En in groep je levensstijl aanpassen gaat altijd vlotter!

In deze reeks verkennen we alle domeinen die een cruciale rol spelen bij hoe we in het leven staan: ons fysiek lichaam, ons voelen, ons denken, onze relaties en zingeving. Je krijgt inzicht in de complexe samenhang van deze pijlers en hoe ze ons welzijn, onze gezondheid en immuniteit beïnvloeden. Je ontdekt een waaier aan mogelijkheden, tips en oefeningen om ze in praktijk om te zetten. Ook ga je voor jezelf een duidelijke balans opmaken: waar sta je? Wat geeft energie, wat vreet energie? Hoe kan je bijsturen? Dankzij enkele eenvoudige sleutels kan daaruit een eerste aanzet volgen tot jouw actieplan naar een betere gezondheid & veerkracht, gelukkig zijn én Flow. Want Flow is veel meer dan gezond zijn. En gezond zijn is veel meer dan niet ziek zijn. En je hoeft ook niet ziek te zijn om beter te worden!

Na elke les krijg je oefeningen mee om effectief stappen te zetten, je bent daarin natuurlijk vrij en je kan ze later gerust op eigen tempo verder uitwerken en integreren. Het is een 1e stap op weg naar evenwicht, geen quick fix! Gezien de opbouw en de samenhang kan je dit traject enkel volgen in z’n geheel. Mis je een avond, dan krijg je een korte samenvatting, samen met de oefening, zodat je toch nog kan volgen. Een gemiste les kan je in een latere reeks ook nog inhalen.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 6 om voldoende ruimte te laten voor interactie.

Coach: Bieke Verbruggen, bewustzijns- en transformatiecoaching, bezielster van Pura Vida www.innerpoleposition.be
Investering in jezelf: voor particulieren voor de reeks van 8 sessies: 400€ vroegboekkorting bij inschrijving en betaling vóór     januari 2023, daarna 440€.
(Wil je graag deelnemen als professional, neem dan eerst contact met me op ajb.)

Deze reeks kan je ook onder individuele begeleiding volgen op eigen tempo, aan coachingtarief.Adem je vrij!

datum nog te bepalen
Doesessie met Bieke Verbruggen
Ideaal als stresshantering in deze chaotische tijd!
Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

Praktische ademhalingsoefeningen vanuit mindfulness en hartcoherentie, om tot rust en in balans te komen, op te laden én te helen. Je kan er nadien zelf mee aan de slag. Dagelijkse ademhalingsoefeningen zijn eigenlijk net zo essentieel als eten, drinken, slapen en bewegen. In deze sessie krijg je ook inzicht in het stressmechanisme zelf en je helend en scheppend vermogen.

Hartcoherentie is een wetenschappelijk gefundeerde ademtechniek die je stressniveau doet dalen en je veerkracht, prestatievermogen, welzijn en emotionele stabiliteit verhoogt. Deze ritmische ademhaling brengt het hart in een veilige modus die het brein gunstig beïnvloedt. Want ons brein communiceert niet enkel met onze darmen, maar ook met ons hart! Oprecht positieve gevoelens beïnvloeden ons hartritme en sturen ‘gezonde’ boodschappen naar ons brein. Daardoor kunnen we ons zenuw-, spijsverterings-, hart- en vaatstelsel, hormonaal en immuunsysteem in evenwicht brengen. Ziekte is immers vaak het gevolg van aanhoudende stress. Door hartcoherente ademhalingsoefeningen produceert het lichaam minder stresshormonen (cortisol) en meer DHEA, wat veroudering, geheugenverlies, vermoeidheid, en burn-out tegengaat. De waarde van cholesterol in het bloed zakt en het zelfgenezend vermogen versterkt. Meer nog, deze ademhalingstechniek is een zeer krachtige tool om je toekomst vorm te geven. Hij wordt dan ook veelvuldig toegepast door kwantumwetenschappers als Dr. Joe Dispenza en Gregg Braden.

Coach: Bieke Verbruggen, bewustzijns- en transformatiecoaching, bezielster van Pura Vida www.innerpoleposition.be

Deelname: 40€ vooraf te betalen, graag inschrijven vóór  ajb.

Boost je Ki!

Je levensenergie verhogen via Ki oefeningen
Doesessie met Bieke Verbruggen 
op   (nog te bepalen)          van 19.30u tot 22u
De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne 

In onze hectische maatschappij staan veel mensen onder druk. Stress blokkeert onze levensenergie, maakt dat we verzwakken, onze immuniteit neemt af en dit resulteert in chronische fysieke of psychische klachten. In deze sessie leer je aarden, wat essentieel is om stress af te voeren en in balans te blijven. Daarnaast leer je via heel eenvoudige en leuke oefeningen om je levensenergie, je Ki, weer in stroming te brengen. Het begrip Ki komt uit boeddhistische kloosters en is al meer dan 2000 jaar oud. Hoe sterker de Ki-stroom, hoe krachtiger en energieker we ons voelen én hoe beter we slapen.

Dagelijks toepassen van deze eenvoudige oefeningen draagt bij tot je veerkracht, je fysieke, mentale en emotionele stabiliteit, om in je kracht te komen en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je focus verschuift van denken naar voelen, je intuïtie scherpt aan. Deze sessie is ook geschikt voor mensen met burn-out. Bij mooi weer oefenen we buiten.

Begeleiding: Bieke Verbruggen, Bewustzijns- en transformatiecoaching
www.innerpoleposition.be 

Deelname: 40€ vooraf te betalen. Inschrijven is noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt, graag vóór     ajb.