Lezing Geert Kimpen

Lezing “De Belofte aan
Maria Magdalena”


door auteur Geert Kimpen

 

Haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd

zaterdag 21 oktober 2023 van 20u tot 22.30u
Steinerschool, Mallekotstraat 43, 2500 Lier

Het was eigenlijk geen keuze voor Geert Kimpen, bekend van onder meer De kabbalist en Het meisje dat aan de oever verscheen, om dit boek over Maria Magdalena te schrijven. Het was het inlossen van een belofte. Een zwaarwegende belofte die hij tien jaar lang voor zich had uitgeschoven.
Tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren.

Tijdens deze lezing neemt Geert Kimpen je mee op zijn reis bij het tot stand komen van dit boek dat hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Hoe hij ontdekte dat precies die reflexen die ervoor zorgden dat niet alleen Maria Magdalena maar ook het vrouwelijke in het algemeen, duizenden jaren lang onderdrukt werden, ook in hemzelf zaten. Hoe hij moest leren zich over te geven en te buigen voor het vrouwelijke.

Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier, deelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam.

Een avond als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke.
Met natuurlijk ook een stem aan het vrouwelijke zélf door auteur Michelle Shanti, vrouw van Geert, die ons zal meenemen op een inspirerende meditatie-reis, zoals zij dat alleen kan.

Omdat elke vrouw een godin is!

Deelname: 20€ vooraf te betalen, beperkt aantal plaatsen. Iedereen welkom!

Boek bestellen?

Je kan het boek uiteraard aankopen de avond zelf, maar bestellen kan ook o.a. bij Het Vliegend Konijn in Ranst. Je kan het na de lezing laten signeren.
Momenteel loopt er een actie als je bestelt via Geert Kimpen zelf
https://www.geertkimpen.com/bestellen.html Vermeld ‘menopauze’ bij je bestelling in het veld ‘Verzoek’, dan krijg je het boek ‘Me no pauze’ van zus Sonja Kimpen er gratis bij.

Over het boek “Ik, Maria Magdalena”

‘Ik ben de vrouw die uitgegumd werd, maar niet werd vergeten. Door alle eeuwen heen hebben vrouwen mij gehoord. Vrouwen hebben zich met mij verbonden en hebben zich met mij geïdentificeerd. Omdat ze wisten waar ik voor stond. Omdat ze wisten dat er zoveel meer was dan wat de mannen hun vertelden, dan wat zelfs hun eigen moeders hun vertelden, omdat ze erin waren gaan geloven, tot ze voelden dat het anders zat.’

Maria Magdalena is vastbesloten Jezus’ boodschap uit te dragen in de wereld. Tot ze ontdekt dat haar eigen boodschap minstens zo belangrijk is. Haar boodschap van vrouwelijke wijsheid die Jezus in zijn kracht had gezet.

Zal ze erin slagen haar stem te laten horen in een vijandige wereld die geen interesse heeft in wat vrouwen te vertellen hebben? Zal ze durven om te gaan staan voor de kracht van vrouwelijke seksualiteit? Zal ze hem kunnen blijven liefhebben zonder zichzelf te verloochenen? Zal ze een manier vinden om ondanks alle tegenstand ervoor te zorgen dat men ook 2000 jaar later haar niet vergeten zal?

Haar nooit eerder vertelde verhaal na de kruisiging.

Gebaseerd op eeuwenoude legenden, verboden apocriefe geschriften, teruggevonden gnostische boeken en evangeliën en de scherpe visioenen van zijn vrouw Michelle Shanti, reconstrueerde auteur Geert Kimpen Maria Magdalena’s verhaal in deze inspirerende roman.

Geert Kimpen
Geert Kimpen (1965) debuteerde zeer succesvol met de roman De kabbalist (meer dan 100.000 verkochte exemplaren, uitgegeven in meer dan 15 landen), wat ook meteen zijn internationale doorbraak betekende. Het werd gevolgd door De geheime Newton die de ParaVisie-lezers Award 2009 ontving voor de meest inspirerende roman van het jaar. Over zijn boek “Stap voor Stap” schreef Susan Smit in Happinez: “Dit boek is zo openhartig, toegankelijk en met humor uitgewerkt dat het met kop en schouder boven de andere boeken over dit onderwerp uitsteekt”. Het boek Maak goud van je leven werd in 2018 voor de vijfde keer herdrukt. In 2019 verscheen zijn voorlaatste boek Het meisje dat aan de oever verscheen.