Najaar 2021

 • 3 juli: Natuursessie ‘Verbonden vanuit vertrouwen’ met Bieke Verbruggen
 • 19 augustus: Boost je Ki – Doesessie met Bieke Verbruggen
 • 25 augustus: Ontdek je psoas, spier van de ziel – Doesessie met Hilde Broeckhove
 • 15 september: Rots en Water – Introductie met Eva Gysen
 • 30 september:  Onverwerkte emoties, bron van chronische klachten : Doesessie met Bieke Verbruggen
 • 2 of 9 oktober: Natuursessie ‘Verbonden vanuit vertrouwen’ met Bieke Verbruggen
 • 7 oktober: start Bewust in balans – Wake Up traject met Bieke Verbruggen
 • 20 oktober: INPP reflex integratie therapie bij leer- en gedragsproblemen – Infosessie door Marianne Peeters
 • 25 november: Adem je vrij – Doesessie met Bieke Verbruggen
 • Creatieve Me time met Els Briels en Lana Van de Velde


  

Verbonden vanuit vertrouwen

Natuurbeleving met Bieke Verbruggen in Ranst
zaterdag 3 juli van 9u tot 12.30u
zaterdag 2 of 9 oktober van 13.30u tot 17u

Heb jij ook zin om naar buiten te komen en samen met gelijkgestemden de heerlijke zomerse natuur in te ademen? Dan nodig ik je heel graag uit voor ’n gezellige bijeenkomst in de velden van Ranst, om in kleine groep (max. 6) te oefenen in aarden, overgave, verbinden en vertrouwen in het leven, elkaar en onszelf. De oefeningen die we doen, kan je zelf nadien ook nog toepassen, om bij te tanken wanneer nodig.
Deelname: 25€, graag inschrijven voor donderdagavond 1 juli ajb.

***

Deze natuursessies gaan enkel door bij droog weer en data worden dus kort vooraf aangekondigd via aparte mail. Wil je hiervan op de hoogte blijven, geef dan je naam en mailadres door via het Contactformulier.

De 1e sessies waren alvast heerlijk! Reacties lezen?
http://www.innerpoleposition.be/ervaringen

Je kan ook een individuele natuursessie boeken aan coachingtarief.
www.innerpoleposition.be


Boost je Ki!

Je levensenergie verhogen via Ki oefeningen
LIVE Doesessie met Bieke Verbruggen 
op donderdag 19 augustus 2021 van 19.30u tot 22u
De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne 

In onze hectische maatschappij staan veel mensen onder druk. Stress blokkeert onze levensenergie, maakt dat we verzwakken, onze immuniteit neemt af en dit resulteert in chronische fysieke of psychische klachten. In deze sessie leer je aarden, wat essentieel is om stress af te voeren en in balans te blijven. Daarnaast leer je via heel eenvoudige en leuke oefeningen om je levensenergie, je Ki, weer in stroming te brengen. Het begrip Ki komt uit boeddhistische kloosters en is al meer dan 2000 jaar oud. Hoe sterker de Ki-stroom, hoe krachtiger en energieker we ons voelen én hoe beter we slapen.

Dagelijks toepassen van deze eenvoudige oefeningen draagt bij tot je veerkracht, je fysieke, mentale en emotionele stabiliteit, om in je kracht te komen en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je focus verschuift van denken naar voelen, je intuïtie scherpt aan. Deze sessie is ook geschikt voor mensen met burn-out. Bij mooi weer oefenen we buiten.

Begeleiding: Bieke Verbruggen, Bewustzijns- en transformatiecoaching
www.innerpoleposition.be 

Deelname: 35€ vooraf te betalen. Inschrijven is noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt, graag vóór 16 augustus ajb. 

Ontdek je psoas, spier van de ziel

Doesessie met Hilde Broeckhove
25 augustus van 20u tot 22u 
De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

In deze sessie krijg je inzicht en voeling met de psoas spier, de spier van de ziel zoals de Taoïsten het noemen. Werken met de psoas spier brengt bewustzijn in je houding, zowel in je fysieke structuur als hoe je energetisch in je lichaam aanwezig bent. Via de zachte oefeningen leer je spanningen en stress af te voeren en je psoas spier te verlengen, te hydrateren en te tonifiëren. Deze, voor velen onbekende spier, huist in ons midden en brengt ons in contact met onze kern, ze zorgt voor gronding en het achter jezelf kunnen staan.

Deze oefeningen en exploraties zijn een ideale manier om met je lichaam bezig te zijn tijdens de winter gezien de sterke connectie van de psoas en de nieren met de winter-energie van stilte, rust, luisteren, en verbinding met de diepe bron van levensenergie.
Maar ook nu krijgen onze nieren heel wat te verwerken, gezien de vele angsten die leven.

Doordat dit werk heel zacht en traag is, is het ook uitermate geschikt voor mensen met klachten zoals frozen body, frozen shoulder, stijve rug, hernia, verkrampt bekken, burn out…herstel na de bevalling, operatie of lange ziekte…

Hilde Broeckhove is Senior Healing Tao teacher (opleiding Mantak Chia), Meridiaan Chi Kung leraar (opleiding Dirk Oellibrandt) en verdiept zich sinds meerdere jaren in het werken met de psoas spier. Het is haar passie en missie mensen in contact te brengen met de wijsheid die besloten ligt in hun lichaam, opdat ze vrijer, bewuster en gezond in het leven kunnen staan. https://www.bewustbewegen.be/

Deelname: 20€ vooraf te betalen, het aantal plaatsen is beperkt! Graag inschrijven vóór 22 augustus ajb.

 


Rots en water

Verhoog je weerbaarheid en zelfvertrouwen
Introductie in deze methode door Eva Gysen
 15 september van 20u tot 22u
Great White Whale Center, Jozef Reusenslei 182, 2150 Borsbeek

Rots en water is een psychofysieke weerbaarheidstraining voor volwassenen, jongeren en kinderen, waarbij de kwaliteiten van rots (zelfvertrouwen, durven, doen, opkomen voor jezelf) en water (flexibiliteit, verbinding, met elkaar rekening houden) verenigd worden. Via een fysieke invalshoek (grondingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, bewegingsoefeningen, zelfverdedigingsoefeningen) vergroot je je weerbaarheid en ga je steviger staan in je leven en werk.

Hoe stel je grenzen? Hoe communiceer je? Hoe ga je om met lastige situaties?  Je bent weerbaar als je kenbaar kan maken wat je wil of belangrijk vindt. En dat kan je alleen maar als je vertrouwt op je intuïtie en innerlijke kracht in (spannende) situaties. Of we iets spannend vinden heeft te maken met hoe je naar iets kijkt en is dus persoonlijk en situatiegebonden.  Angst vermindert wanneer we bewuster worden van WAT ons angst geeft en leren om daar ANDERS mee om te gaan.

Emoties drukken zich in het lichaam uit in de vorm van spierspanningen, een versnelde ademhaling, een verhoogde hartslag en in lichaamstaal. Door de emoties die je in je lichaam voelt telkens met rust tegemoet te treden, ervaar je dat je ook op een positieve manier kan omgaan met spannende emoties.

In deze doesessie leer je omgaan met spanning en spannende situaties, je ontdekt het effect van je gedachten op je gedrag en je ervaart je lichaam als kracht -en rustcentrum. Je wordt je bewuster van je lichaam, je zelfbewustzijn groeit.

Eva Gysen is gecertificeerde ‘Rots & Water’ trainer, ACT4kids trainer en beeldend ACT therapeute.  www.krachtinzicht.be

Deelname: 25€ vooraf te betalen, het aantal plaatsen is beperkt! Graag inschrijven vóór 12 september ajb.


 

Onverwerkte emoties,
bron van chronische klachten

 Doesessie met Bieke Verbruggen
 30 september van 19.30u tot 22u
De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

Dat epigenetica een doorslaggevende rol speelt bij chronische ziekten is gelukkig niets nieuws meer. Voeding, slaap, beweging, stresshantering bepalen mee of een bepaald gen zich manifesteert of niet. Maar de impact van negatieve gedachten en onverwerkte pijnlijke emoties is helaas nog behoorlijk onderschat, ze zijn vaak mee oorzaak van vele chronische klachten. Het leren hanteren en helen van onverwerkte en/of weerkerende emoties is dus uitermate belangrijk voor je gezondheid en voor velen niet evident om toe te passen.

Wat komt aan bod?
Waar komen emoties vandaan? Hoe ga je ermee om? Hoe kan je ze helen? En vermijden dat ze je telkens weer meeslepen? M.a.w. hoe kan je aan je gezondheid werken, ook preventief? In deze doesessie krijg je meer duidelijkheid rond dit proces en krijg je tools aangereikt om je emoties zelf te leren helen.

Begeleiding: Bieke Verbruggen, Bewustzijns- en transformatiecoaching
www.innerpoleposition.be 
Deelname: 40€ vooraf te betalen, Inschrijven is noodzakelijk, graag vóór 27 september.


 Mastering your Energy And Living in Abundance « de Roosde Roos

Bewust in balans

Verhoog je bewustzijn, veerkracht en immuniteit op 5 niveaus!
Wake up traject rond zelfzorg, gezondheid, zingeving en bewust Zijn.

8 donderdagavonden van 19.30u tot 22u
7-14-28 oktober, 18 november, 2 en 16 december, 6 januari en 3 februari 2022
De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne
(of via zoom indien live niet mogelijk omwille van wettelijke maatregelen)

Reacties van deelnemers

Dit traject is gebaseerd op de principes van de Integratieve geneeskunde
o.a. Functional Medicine (Dr. Mark Hyman, Dr. Bert Lefevre, Dr. Peter Aelbrecht,…)
en de visie van Dr. Henk Fransen over het zelfgenezend vermogen,
verweven met mijn eigen kennis en ervaringen van de voorbije 35 jaar.

Voor al wie zelf bewust de regie van z’n leven in handen wil nemen!

Zit je niet lekker in je vel? Ben je bezorgd over de toekomst? Heb je veel last van kwaaltjes of lijd je aan een chronische ziekte? Wil je graag je zelfgenezend vermogen versterken? Heb je eigenlijk niets te kort en ben je toch niet happy? Zorg je voor iedereen maar vergeet je vaak jezelf? Is je job niet echt je ding? Mis je fun of net diepgang in je leven, verbinding met gelijkgestemden? Weet je niet hoe om te gaan met de huidige wereldcrisis?

En wil je daar ook graag mee aan de slag, maar weet je niet goed hoe/waar te beginnen? Dan helpt dit traject je op weg om écht in actie te komen! En in groep je levensstijl aanpassen gaat altijd vlotter!

In deze reeks verkennen we alle domeinen die een cruciale rol spelen bij hoe we in het leven staan: ons fysiek lichaam, ons voelen, ons denken, onze relaties en zingeving. Je krijgt inzicht in de complexe samenhang van deze pijlers en hoe ze ons welzijn, onze gezondheid en immuniteit beïnvloeden. Je ontdekt een waaier aan mogelijkheden, tips en oefeningen om ze in praktijk om te zetten. Ook ga je voor jezelf een duidelijke balans opmaken: waar sta je? Wat geeft energie, wat vreet energie? Hoe kan je bijsturen? Dankzij enkele eenvoudige sleutels kan daaruit een eerste aanzet volgen tot jouw actieplan naar een betere gezondheid & veerkracht, gelukkig zijn én Flow. Want Flow is veel meer dan gezond zijn. En gezond zijn is veel meer dan niet ziek zijn. En je hoeft ook niet ziek te zijn om beter te worden!

Na elke les krijg je oefeningen mee om effectief stappen te zetten, je bent daarin natuurlijk vrij en je kan ze later gerust op eigen tempo verder uitwerken en integreren. Het is een 1e stap op weg naar evenwicht, geen quick fix! Gezien de opbouw en de samenhang kan je dit traject enkel volgen in z’n geheel. Mis je een avond, dan krijg je een korte samenvatting, samen met de oefening, zodat je toch nog kan volgen. Een gemiste les kan je in een latere reeks ook nog inhalen.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 6 om voldoende ruimte te laten voor interactie.

Coach: Bieke Verbruggen, bewustzijns- en transformatiecoaching, bezielster van Pura Vida www.innerpoleposition.be
Investering in jezelf: voor particulieren voor de reeks van 8 avonden: 320€ vroegboekkorting bij inschrijving en betaling vóór 4 oktober, daarna 350€.
(Wil je graag deelnemen als professional, neem dan eerst contact met me op ajb.)

Heb je interesse, maar lukken deze data niet of volg je liever overdag? Geef me een seintje, dan bekijk ik de mogelijkheden bij voldoende belangstelling. Deze reeks kan je ook onder individuele begeleiding volgen op eigen tempo, aan coachingtarief.


INPP reflex integratie therapie

voor leer- en gedragsproblemen

20 oktober van 20u tot 22u
Great White Whale Center,
Jozef Reusenslei 182, 2150 Borsbeek

De INPP-methode gaat uit van het idee dat leer- en gedragsproblemen ontstaan door onvolgroeide reflexen. Door de juiste oefeningen uit te voeren, kunnen deze reflexen zich alsnog ontwikkelen, waardoor de problemen afnemen en zelfs geheel verdwijnen. Medicijnen zijn hier niet nodig.
Bij INPP kijken we naar de oorzaken achter het leerprobleem en trachten deze aan te pakken door een bewegingsprogramma.
De eenvoudige en repetitieve oefeningen dienen dagelijks te worden uitgevoerd thuis onder begeleiding van de ouder(s).

De INPP-Reflex-Integratie-Therapie is in de eerste plaats gericht op kinderen vanaf 7 jaar met een leer- of gedragsprobleem.

De primitieve reflexen ontstaan in de baarmoeder. Normaal evolueren ze tijdens het eerste levensjaar, maar bij sommige kinderen gebeurt dit niet volledig. Dit valt voor wanneer ze bijvoorbeeld motorische mijlpalen hebben overgeslagen of een andere ontwikkeling hebben doorgemaakt. Resultaat: een lichaam dat niet uitvoert wat de hersenen willen. In plaats van voluit te kunnen gaan in de klas, zit de motoriek in de weg. Dit kan aanleiding geven tot secundaire leer- en gedragsproblemen. Moeilijkheden met schrijven, lezen, stilzitten, concentratie,… kunnen een duidelijke aantoonbare origine hebben in het lichaam, die objectief kan worden vastgesteld. Primitieve reflexen zijn immers hét bewijs van een onrijp centraal zenuwstelsel, m.a.w. de motoriek is nog niet rijp genoeg voor complexe leertaken.

INPP kan helpen met bij:

 • leesproblemen
 • schrijfmoeilijkheden
 • dyslexie, dyscalculie
 • dyspraxie (DCD)
 • ADD
 • ASS
 • (faal)angst, gebrek aan zelfvertrouwen.

De INPP-reflex-integratie-therapie wordt uitgevoerd in meer dan 20 landen en heeft reeds duizenden kinderen geholpen sinds 1975.

Marianne Peeters is Lic. Kinesitherapie (KUL), psychomotorisch Therapeut, Neuro-Developmental Therapist INPP en sinds 2015 verantwoordelijke INPP België. Ze geeft de INPP jaarcursus, workshops voor leerkrachten, en lezingen in opdracht van verschillende instanties. https://www.inpp.be/ Ze geeft ook Benaudira gehoortraining. https://www.benaudira.nl/

Deelname: 15€ ter plaatse te betalen, Inschrijven is noodzakelijk, graag vóór 25 oktober.


Adem je vrij!

 donderdag 25 november van 19.30u tot 22u 
Doesessie met Bieke Verbruggen
Ideaal als stresshantering in deze chaotische tijd!
Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne
(of via zoom indien live niet mogelijk omwille van wettelijke maatregelen)

Praktische ademhalingsoefeningen vanuit mindfulness en hartcoherentie, om tot rust en in balans te komen, op te laden én te helen. Je kan er nadien zelf mee aan de slag. Dagelijkse ademhalingsoefeningen zijn eigenlijk net zo essentieel als eten, drinken, slapen en bewegen. In deze sessie krijg je ook inzicht in het stressmechanisme zelf en je helend en scheppend vermogen.

Hartcoherentie is een wetenschappelijk gefundeerde ademtechniek die je stressniveau doet dalen en je veerkracht, prestatievermogen, welzijn en emotionele stabiliteit verhoogt. Deze ritmische ademhaling brengt het hart in een veilige modus die het brein gunstig beïnvloedt. Want ons brein communiceert niet enkel met onze darmen, maar ook met ons hart! Oprecht positieve gevoelens beïnvloeden ons hartritme en sturen ‘gezonde’ boodschappen naar ons brein. Daardoor kunnen we ons zenuw-, spijsverterings-, hart- en vaatstelsel, hormonaal en immuunsysteem in evenwicht brengen. Ziekte is immers vaak het gevolg van aanhoudende stress. Door hartcoherente ademhalingsoefeningen wordt het hartritme gelijkmatiger. Daardoor produceert het lichaam minder stresshormonen (cortisol) en meer DHEA, wat veroudering, geheugenverlies, vermoeidheid, en burn-out tegengaat, de waarde van cholesterol in het bloed zakt en het zelfgenezend vermogen versterkt. Meer nog, deze ademhalingstechniek is een zeer krachtige tool om je toekomst vorm te geven. Hij wordt dan ook veelvuldig toegepast door kwantumwetenschappers als Dr. Joe Dispenza en Gregg Braden.

Coach: Bieke Verbruggen, bewustzijns- en transformatiecoaching, bezielster van Pura Vida www.innerpoleposition.be

Deelname: 40€ vooraf te betalen, graag inschrijven vóór 22 november ajb.


 


Creatieve ‘me-time’ 

zie aparte pagina