Creasessies

Creatieve ‘me-time’ 

 


Spin je eigen Zielsdraad

met Lana Luz

“Zo’n 20 jaar geleden zat Lana voor het eerst achter een spinnenwiel. Een magische, ontroerend mooie belevenis. Naast haar vele wolavonturen doorheen het spinnen, vilten, weven, breien, haken,… is het spinnenwiel steeds haar Zielsmaatje gebleven. Telkens opnieuw vertelt de draad haar verhalen over haarzelf, haar Zielspad, het Leven, … Graag geeft ze jou ook de mogelijkheid om je eigen unieke Zielsdraad te spinnen. Je start met het verkennen van pure onbewerkte schapenwol. Hierna verbind je je met het spinnenwiel om zo in je eigenste wolleverhaal terecht te komen.”

 

Een sessie duurt 3u, je kan alleen of met z’n tweetjes komen, en je betaalt 30€ per persoon, drankje en materiaal inbegrepen. Geen ervaring vereist, je leert de basis van het spinnen.

Begeleiding: Lana Luz, life coach, doula, wollevrouw

Datum samen af te spreken met Lana. Info een inschrijven via mail aan
lanavandevelde@gmail.com of gsm nr. 0477 068 184.

 

 


Diverse creasessies met Els Briels

 

Begeleiding: Els Briels – Tijdens haar intensieve revalidatieperiode van 5 jaar kwam Els tot verscheidene nieuwe inzichten via therapieën, cursussen, wetenschappelijke literatuur en lezingen. Ze ervaarde dat zelfzorg en creativiteit twee stapstenen zijn van waaruit je jezelf opnieuw kan uitvinden of je leven een deugddoende wending kan geven. Als ervaringsdeskundige wil ze die inzichten en ervaringen graag delen. Voel jezelf welkom in een kleine groep en in een huiselijke sfeer. Er is geen voorkennis nodig!

Locatie: Vredestraat 191, 2550  Kontich
(bereikbaar met auto, trein Kontich-Lint en 15 min. stappen, bus 91 en 92 op 50 m, fietsostrade op 800 m)

Inschrijven bij elsbriels@gmail.com.


Vision board /mood board

maandag 4 oktober 2021 van 14 tot 16u.
of dinsdag 5 oktober 2021 van 20 tot 22u. 

Zeggen beelden jou meer dan woorden?
Ga je graag creatief aan de slag?

 

“De visuele weergave van wat er in jou leeft, is een eerste stap in het manifestatieproces. Zo verhoog je jouw trilling en het helpt je om jouw verlangens naar je toe te trekken en stappen te zetten in de richting van je doel.” (Dr. Henk Fransen) Ben je benieuwd naar je eigen creativiteit of de kracht van visualisatie? Doe je het liever samen? Els helpt je op weg om je doelen te visualiseren. Deed je al eerder mee, dan kan het boeiend zijn om je persoonlijke groei te observeren. Voel jezelf thuis in een kleine groep van max. 6 personen in een huiselijke sfeer. Er is geen voorkennis nodig!

Deelname: 21 € vooraf te betalen na inschrijving (18 €, vroegboekkorting bij betaling vóór 28 september.) Alle materiaal, koffie, thee, water zijn inbegrepen. Inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt. Graag inschrijven vóór 1 oktober bij elsbriels@gmail.com.


 

Ateljee
Laat je verrassen en verbaas jezelf.
maandag 18 oktober 2021 en dinsdag 26 oktober 2021 van 14 tot 17 u.
(De tweede datum werken we onze creaties van de eerste datum af.)

Ga je graag creatief aan de slag? Wil je eens experimenteren en spelen met kleur en materialen? Even uit het hoofd, genieten van het doen en voelen wat het je brengt aan ontspanning en plezier om gewoon creatief bezig te zijn? Ik begeleid je stap voor stap of geef je de ruimte om jouw ding te doen.

Schuif mee aan de creatieve tafel van max. 6 personen en laat je verrassen door een techniek of materiaal. Er is geen voorkennis nodig!

Deelname: 55 euro voor het pakket van twee namiddagen, vooraf te betalen na inschrijving. Alle materiaal, koffie, thee, water zijn inbegrepen. Inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt. Graag inschrijven vóór 16 oktober bij elsbriels@gmail.com.


Nieuw!
‘Message in a bottle’

maandag 29 november 2021 van 14 tot 17 u. 
of dinsdag  30 november 2021 van 19 tot 22 u.

Stel je soms de vraag: ‘ wat heb ik nodig ’? Sta je daar wel eens bij stil? Durf je hulp te vragen? Is dat moeilijk?  Ik nodig je graag uit om daar samen over te reflecteren, praktische tips uit te wisselen  en op een creatieve manier onze persoonlijke ‘message in a bottle’ visueel te maken zoals op de foto, als reminder aan onze persoonlijke verlangens. Daarnaast mag ieder in een flesje een persoonlijke mix maken van bio-etherische oliën om nét dat druppeltje meer aan zelfzorg te doen.

Deelname: 36 euro op voorhand te betalen na inschrijving. Alle materiaal inbegrepen. Inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt (max. 6). Graag inschrijven vóór 24 november via elsbriels@gmail.com. 


Rondleiding en/of aansluitend tekenen op kasteel Cantecroy 

zondag 11 oktober 2020 in Mortsel
10.30 u. of 13.15 u.

Teken je graag? Wil je graag  tekenen? Heb je een mooi kader en gelegenheid nodig? Heb je geen materiaal of kom je graag met al je ervaring genieten van de sfeer? Krijg je graag tips of nieuwe ideeën? Voel je dan welkom op deze bijzondere activiteit.

We gaan naar kasteel Cantecroy waar, wie wil, kan aansluiten bij een boeiende rondleiding door een enthousiaste gids. Nadien heb ik de toestemming om met een groepje van max. 8 deelnemers op het domein te blijven om te tekenen.

uitnodiging Cantecroy in woord en beeld (1)


 

Moe van al het moeten?

  maandag 26 oktober 2020 van 19 tot 22 u. 
of dinsdag 27 oktober 2020 van 13.30 tot 16.30 u.
of maandag 2 november van 19 tot 22u

Ben jij soms zo moe omdat je het gevoel hebt dat je zoveel moet? Durf je ‘nee’  te zeggen, je grenzen aan te geven? Zorg je eerst voor anderen en dan voor jezelf? Denk je soms: wanneer is het aan mij? Wil je méér dingen doen die voor jou goed voelen? Voel je dan welkom op deze Me time – sessie waar we praktische tips delen om thuis uit te testen, opdat je jezelf meer op de eerste plaats zou kunnen zetten. We geven dat gevoel weer in een abstract beeld op doek met acrylverf. Er is geen voorkennis nodig en jij gaat met een persoonlijk kunstwerk naar huis !

Deelname: 28 euro op voorhand te betalen na inschrijving (24 euro, vroegboekkorting bij betaling vóór 8 oktober.) Alle materiaal, koffie, thee, water zijn in de prijs begrepen. Inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt (max. 5). Graag inschrijven vóór 20 oktober bij elsbriels@gmail.com.


Ik ben een schat! Ik ben het waard!
Juweeltjes maken

wordt verzet

zondag 29 november 2020 van 13.30 tot 16.30u
maandag 30 november 2020 van 19 tot 22 u. 

of dinsdag 1 december 2020 van 13.30 tot 16.30 u.

Ben jij je beste vriend(in) of laat jij anderen steeds voorgaan? Spreek jij vriendelijk tegen jezelf of ben je streng voor jezelf en ligt de lat hoog? Schat jij jezelf voldoende naar waarde? Wens je verandering in jouw gevoel, jouw gedrag? Voel je dan welkom op deze letterlijk en figuurlijk ‘reflecterende’ activiteit!

We gaan een juweeltje maken én onszelf naar waarde schatten!

Vind jij het ook zo zalig om kleuren te combineren? Er is een ruime keuze aan kleuren en kralen en mogelijkheden. Ben je thuis in de techniek om je juweeltje zelf af te werken, dan kan dat. Breng gerust je eigen materiaal mee. Deed je dit nog nooit eerder, dan help ik je op weg of zet er voor jou oogjes en slotjes aan.

Deelname: 35 euro op voorhand te betalen na inschrijving (31 euro, vroegboekkorting bij betaling vóór 5 november.) Alle materiaal, koffie, thee, water zijn in de prijs begrepen. Inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt (max. 5). Graag inschrijven vóór 17 november via elsbriels@gmail.com