zomer en najaar 2020

  • 8 juli: start Immuniboost: zomercursus met Bieke Verbruggen
  • 19 augustus: Vaccinaties: Lezing door Dr. Kris Gaublomme – verzet naar 23 september
  • 20 augustus: Chronische klachten en emoties: Doesessie met Bieke Verbruggen
  • 24 en 25 augustus: Creatieve Me time met Els Briels
  • 17 september: Adem je vrij – Doesessie rond ademhaling met Bieke Verbruggen
  • 23 september: Vaccinaties: Lezing door Dr. Kris Gaublomme
  • 24 september: start Immuniboost met Bieke Verbruggen
  • 28 en 29 september: Creatieve Me time met Els Briels
  • 8 oktober: Chronische klachten en emoties: Doesessie met Bieke Verbruggen
  • 25 november: Omarm je darm! – lezing over het darmmicrobioom door Winnie De Haes


Immuniboost

 Je immuniteit versterken via balans op 5 niveaus!
Wake up traject rond immuniteit, zelfzorg, bewustzijn en Flow.

7 donderdagavonden van 19.30u tot 22u
24/9, 1 – 15 – 29/10, 12 – 26/11 en 10/12
De Verscholen Tuin, Peter Benoîtlaan 15, 2100 Deurne

Dit traject is gebaseerd op de principes van de Integratieve geneeskunde
o.a. Functional Medicine – Dr. Mark Hyman, Dr. Bert Lefevre –
en de visie van Dr. Henk Fransen over het zelfgenezend vermogen,
verweven met mijn eigen kennis en ervaringen van de voorbije 35 jaar.

In deze reeks verkennen we alle domeinen die een cruciale rol spelen bij hoe we in het leven staan: ons fysiek lichaam, ons voelen, ons denken, onze relaties en zingeving. Je krijgt inzicht in de complexe samenhang van deze pijlers en hoe ze ons welzijn, onze gezondheid en immuniteit beïnvloeden. Je ontdekt een waaier aan mogelijkheden, tips en oefeningen om ze in praktijk om te zetten. Ook ga je voor jezelf een duidelijke balans opmaken: waar sta je? Wat geeft energie, wat vreet energie? Hoe kan je bijsturen? Dankzij enkele eenvoudige sleutels kan daaruit een eerste aanzet volgen tot jouw actieplan naar een betere gezondheid & immuniteit, gelukkig zijn én Flow. Want Flow is veel meer dan gezond zijn. En gezond zijn is veel meer dan niet ziek zijn. En je hoeft ook niet ziek te zijn om beter te worden!

Voor wie? Voor al wie bewust wil kiezen voor goede zelfzorg!
Wil je graag je zelfgenezend vermogen versterken? Zit je niet lekker in je vel? Heb je veel last van kwaaltjes of lijd je aan een chronische ziekte? Heb je eigenlijk niets te kort en ben je toch niet happy? Zorg je voor iedereen maar vergeet je vaak jezelf? Is je job niet echt je ding? Mis je fun in je leven?
En wil je daar ook graag verandering in brengen, maar weet je niet goed hoe/waar te beginnen? Dan helpt dit traject je op weg om écht in actie te komen! En in groep je levensstijl aanpassen gaat altijd vlotter!

Na elke les krijg je oefeningen mee om effectief stappen te zetten, je bent daarin natuurlijk vrij en je kan ze later gerust op eigen tempo verder uitwerken en integreren. Het is een 1e stap op weg naar evenwicht, geen quick fix! Gezien de opbouw en de samenhang kan je dit traject enkel volgen in z’n geheel. Mis je een avond, dan krijg je een korte samenvatting, samen met de oefening, zodat je toch nog kan volgen. Een gemiste les kan je in een latere reeks ook nog inhalen.

Het aantal deelnemers (min. 6 en max. 8) is beperkt om voldoende ruimte te laten voor interactie. De veiligheidsmaatregelen worden gerespecteerd.

Coach: Bieke Verbruggen, bewustzijns- en transformatiecoaching, bezielster van Pura Vida, Food for Flow www.innerpoleposition.be
Investering in jezelf: voor particulieren 280€ voor de reeks van 7 avonden. (vroegboekkorting 260€ bij inschrijving en betaling vóór 15 september).
(Wil je graag deelnemen als professional, neem dan eerst contact met me op ajb.)

Heb je interesse, maar lukken deze data niet of volg je liever overdag? Geef me een seintje, dan bekijk ik de mogelijkheden bij voldoende belangstelling. Deze reeks kan je ook onder individuele begeleiding volgen op eigen tempo, aan coachingtarief.


Vaccinaties

Lezing door Dr. Kris Gaublomme
 19 augustus 2020 van 20 tot 22u
verzet naar 23 september!
Great White Whale Center
Jozef Reusenslei 182, 2150 Borsbeek

Vaccinaties lijken een evidentie in onze gezondheidszorg. Velen gaan er als vanzelfsprekend van uit dat ze veilig zijn en het beoogde resultaat bereiken. Vaccins zijn slechts matig werkzaam, sommige zelfs helemaal niet. Bovendien houdt elk vaccin een aantal risico’s in, gaande van een voorbijgaand ongemak tot blijvende schade aan de gezondheid. Of je al dan niet laat vaccineren zou een bewuste keuze moeten zijn op basis van correcte en volledige informatie. Een vaccinatie is een volwaardige medische ingreep die met de nodige omzichtigheid moet gepland en uitgevoerd worden, want niet iedereen reageert op dezelfde manier op een vaccin.

De bedoeling van een vaccin is de specifieke weerstand tegen één bepaalde ziekte te verhogen vóór de patiënt er mee in contact komt. Dr. Gaublomme stelt dat het beter is de algemene weerstand te stimuleren, zodat we in staat zijn snel en efficiënt te reageren tegen alle ziektekiemen: bacteriën, virussen, schimmels… De beste, zoniet onze enige bescherming tegen ziekte is ons eigen immuunsysteem. En dat afweersysteem kan door vaccins onderdrukt worden i.p.v. gestimuleerd.

Het griepvaccin, HPV, hepatitis, babyvaccinatie, mogelijke neveneffecten op lange termijn zoals autisme, het komt allemaal aan bod. Een onderwerp dat de gemoederen beroert. Een aanrader, zeker voor ouders van jonge kinderen en tieners.

Dr. Gaublomme is zeer vertrouwd met de wetenschappelijke literatuur over vaccinaties, de bijwerkingen, de voor-en nadelen. Hij brengt het totale plaatje, zodat je goed geïnformeerd kan beslissen. https://www.vaccinatieschade.be/

Deelname: 15€ ter plaatste te betalen, maar inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt! Graag inschrijven vóór 20 september ajb.

 


Chronische klachten en emoties

Doesessie met Bieke Verbruggen
 donderdag 20 augustus OF donderdag 8 oktober van 19.30u tot 22u
 De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

Dat epigenetica een doorslaggevende rol speelt bij chronische ziekten is gelukkig niets nieuws meer. Voeding, slaap, beweging, stresshantering bepalen mee of een bepaald gen zich manifesteert of niet. Maar de impact van negatieve gedachten en emoties is helaas nog behoorlijk onderschat, ze zijn vaak een grote (mede)oorzaak van vele chronische klachten. Het leren hanteren en helen van onverwerkte en/of weerkerende emoties is dus uitermate belangrijk voor je gezondheid en voor velen niet evident om toe te passen.

Wat komt aan bod?
Waar komen emoties vandaan? Hoe ga je ermee om? Hoe kan je ze helen? En vermijden dat ze je telkens weer meeslepen? M.a.w. hoe kan je aan je gezondheid werken, ook preventief? In deze doesessie krijg je meer duidelijkheid rond dit proces en krijg je tools aangereikt om je emoties zelf te leren helen.

Deelname: 35€ vooraf te betalen, vroegboekkorting tot 15 augustus / 5 oktober, daarna 40€. Inschrijven is noodzakelijk, max. 10 plaatsen.


Adem je vrij!

Workshop door Bieke Verbruggen
 woensdag 17 september van 19.30u tot 22u
De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

Praktische ademhalingsoefeningen vanuit mindfulness en hartcoherentie, om tot rust en in balans te komen, én op te laden. Je kan er nadien ook zelf mee aan de slag.

In tegenstelling tot wat we vroeger dachten, wordt ons functioneren niet enkel aangestuurd door onze hersenen, maar ook door ons hart. Gevoelens zijn veel sneller en krachtiger dan gedachten. Ze hebben een diepgaand effect op de balans in ons autonome zenuwstelsel en het ritme van onze hartslag. Uit onderzoek is gebleken dat de communicatie tussen hart en hersenen verloopt via de variatie van dit hartritme. Door ons hartritme te beïnvloeden door oprecht positieve gevoelens kunnen we ‘gezonde’ boodschappen sturen naar ons brein, en ons zenuwstelsel, hart- en vaatstelsel, hormonaal en immuunsysteem in evenwicht brengen. Dit uit zich in de praktijk door een hoger prestatievermogen, minder stress, een groter welzijn en emotionele stabiliteit. Hartcoherentietechnieken blijken erg efficiënt om stress te reduceren en het zelfgenezend vermogen te verhogen, ziekte is immers vaak het gevolg van aanhoudende stress. Je krijgt ook uitleg over het stressmechanisme zelf.

CoachBieke Verbruggen www.innerpoleposition.be (bewustzijns- en transformatiecoaching)
Deelname: 35€ vooraf te betalen, vroegboekkorting tot 10 september, daarna 40€.
Het aantal plaatsen is beperkt.


Omarm je darm!

Het darmmicrobioom, de wondere wereld in je buik
Lezing door Dr. Ir. Winni De Haes
woensdag 25 november van 20 tot 22u
Great White Whale Center
Jozef Reusenslei 182, 2150 Borsbeek

Het menselijke darmmicrobioom (darmflora) bestaat uit een dynamisch ecosysteem van biljoenen micro-organismen, verdeeld over honderden verschillende soorten. Ieder mens is gastheer van een eigen, hoogstpersoonlijk ecosysteem, net zo uniek als onze vingerafdruk. Darmbacteriën helpen bij de spijsvertering, maar vormen ook de basis van ons afweersysteem: ze beschermen tegen virussen, schimmels en bacteriën en hebben daarmee een grote invloed op onze gezondheid. “Ziekte ontstaat in de darm”, zei Hippocrates 2000 jaar geleden. Maar hoe precies? En kunnen wij zelf ons microbioom beïnvloeden voor een betere gezondheid?

Een goede balans tussen goede en slechte bacteriën is alleszins noodzakelijk. Hoe groter de diversiteit in je darmflora, hoe gezonder je bent. Voeding speelt daarbij een enorme rol, maar ook andere levensstijlfactoren zoals roken, stress, lichamelijke beweging, de hormonale cyclus bij vrouwen, pesticiden, herbiciden, zware metalen en geneesmiddelen zoals maagzuurremmers, antibiotica en statines, hebben een grote impact.

Disbalans in de darmflora kan o.a. in verband gebracht worden met een verminderde weerstand, allergiën en intoleranties, het prikkelbare darm-syndroom, de ziekte van Crohn, overgewicht, bepaalde vormen van kanker, hart- en vaatziekten, diabetes type 2.

Maar volgens recentere bevindingen (dankzij stoelgangtransplantaties) is er ook een duidelijke communicatie tussen onze darmbacteriën en onze hersenen! Ons darmmicrobioom beïnvloedt dus ook ons gedrag en gevoel, ons mentaal en emotioneel welzijn (depressie, Parkinson en Alzheimer, autisme, angststoornissen, enz.). No happy gut, no glory! Vanuit die inzichten werden recent ook probiotica ontwikkeld die het psychisch functioneren positief kunnen beïnvloeden, de zogenaamde psychobiotica.

Het onderzoek naar het effect van poeptransplantaties en psychobiotica verkeert nog in een beginstadium, maar de resultaten zijn veelbelovend.

Dr. Ir. Winni De Haes is doctor in de biomedische wetenschappen, bio-ingenieur en ortomoleculair voedinsgdeskundige. Ze heeft haar eigen gezondheidspraktijk www.winsideout.be in Mortsel, en is Assistant Manager bij Fidlab in Lier ( en collega van Dr. Bert Lefevre). Ze is vertrouwd met Functional Medicine.

Deelname: 15€ ter plaatste te betalen, maar inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt! Graag inschrijven vóór 22 november ajb.


Creatieve ‘me-time’ 

 

Begeleiding: Els Briels – Tijdens haar intensieve revalidatieperiode van 5 jaar kwam Els tot verscheidene nieuwe inzichten via therapieën, cursussen, wetenschappelijke literatuur en lezingen. Ze ervaarde dat zelfzorg en creativiteit twee stapstenen zijn van waaruit je jezelf opnieuw kan uitvinden of je leven een deugddoende wending kan geven. Als ervaringsdeskundige wil ze die inzichten en ervaringen graag delen. Voel jezelf welkom in een kleine groep en in een huiselijke sfeer. Er is geen voorkennis nodig!

Locatie: Vredestraat 191, 2550  Kontich
(bereikbaar met auto, trein Kontich-Lint en 15 min. stappen, bus 91 en 92 op 50 m, fietsostrade op 800 m)

Hoe gaat het met mij?

maandag 24 augustus 2020 van 20 tot 22 u.
of 
dinsdag 25 augustus 2020 van 14 tot 16 u. 

Heb jij behoefte aan meer plezier en ontspanning? Wil jij jezelf toestemming geven om meer te spelen en te experimenteren? Verlang je naar meer connectie met jezelf? Kom dan meedoen met deze creatieve ontdekkingsreis. Kom jezelf uitdrukken op papier. Creatief bezig zijn helpt je je stressniveau te verlagen en maakt meer gelukshormonen aan. Het wordt leuk en verhelderend.
Deelname: 21 euro op voorhand te betalen na inschrijving (18 euro, vroegboekkorting bij betaling vóór 17 augustus.) Alle materiaal, koffie, thee, water en mijn gezelschap zijn in de prijs begrepen. Inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt. Graag inschrijven vóór 21 augustus bij elsbriels@gmail.com.

Vision board

maandag 28 september 2020 van 20 tot 22 u.
of 
dinsdag 29 september 2020 van 14 tot 16 u. 

Zeggen beelden jou meer dan woorden? Ga je graag creatief aan de slag, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Volgde je een wake-up traject van Bieke Verbruggen of de challenge ‘Leef de beste versie van jezelf’ van Henk Fransen en kwam je dichter bij jezelf en je verlangens? Wil je de kracht van visualisatie ervaren om jouw hartsverlangens, je levensdoel, jouw droom ook écht te creëren? Dan ben je welkom op deze playshop. Els helpt je op weg om jouw doelen te visualiseren en vorm te geven in een vision board (collage). “Deze visuele weergave van wat er in jou leeft, is een eerste stap in het manifestatieproces. Zo verhoog je jouw trilling en het helpt je om jouw verlangens naar je toe te trekken en stappen te zetten in de richting van je doel.” (Henk Fransen)

Deelname: 21 euro op voorhand te betalen na inschrijving (18 euro, vroegboekkorting bij betaling vóór 21 september.) Alle materiaal, koffie, thee, water en mijn gezelschap zijn in de prijs begrepen. Inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt. Graag inschrijven vóór 25 september bij elsbriels@gmail.com.