zomer 2020

  • Immuniboost: zomercursus met Bieke Verbruggen, start 8 juli
  • Vaccinaties: Lezing door Dr. Kris Gaublomme op 19 augustus
  • Creatieve Me time met Els Briels op 24 en 25 augustus


Immuniboost

 Je immuniteit versterken via balans op 5 niveaus!
Een boeiende ontdekkingsreis in je eigen binnenland :-).

Wake up traject van 7 woensdagavonden door Bieke Verbruggen
8-15-22-29 juli en 5-12-26 augustus 2020 van 19.30u tot 22u
De Verscholen Tuin, Peter Benoîtlaan 15, 2100 Deurne

Dit traject is gebaseerd op de principes van de Integratieve geneeskunde
o.a. Functional Medicine – Dr. Mark Hyman, Dr. Bert Lefevre –
en de visie van Dr. Henk Fransen over het zelfgenezend vermogen,
verweven met mijn eigen kennis en ervaringen van de voorbije 35 jaar.

In deze reeks verkennen we alle domeinen die een cruciale rol spelen bij hoe we in het leven staan: ons fysiek lichaam, ons voelen, ons denken, onze relaties en zingeving. Je krijgt inzicht in de complexe samenhang van deze pijlers en hoe ze ons welzijn, onze gezondheid en immuniteit beïnvloeden. Je ontdekt een waaier aan mogelijkheden, tips en oefeningen om ze in praktijk om te zetten. Ook ga je voor jezelf een duidelijke balans opmaken: waar sta je? Wat geeft energie, wat vreet energie? Hoe kan je bijsturen? Dankzij enkele eenvoudige sleutels kan daaruit een eerste aanzet volgen tot jouw actieplan naar een betere gezondheid & immuniteit, gelukkig zijn én Flow. Want Flow is veel meer dan gezond zijn. En gezond zijn is veel meer dan niet ziek zijn. En je hoeft ook niet ziek te zijn om beter te worden!

Voor wie? Voor al wie bewust wil kiezen voor goede zelfzorg!
Wil je graag je zelfgenezend vermogen versterken? Zit je niet lekker in je vel? Heb je veel last van kwaaltjes of lijd je aan een chronische ziekte? Heb je eigenlijk niets te kort en ben je toch niet happy? Zorg je voor iedereen maar vergeet je vaak jezelf? Is je job niet echt je ding? Mis je fun in je leven?
En wil je daar ook graag verandering in brengen, maar weet je niet goed hoe/waar te beginnen? Dan helpt dit traject je op weg om écht in actie te komen! En in groep je levensstijl aanpassen gaat altijd vlotter!

Na elke les krijg je oefeningen mee om effectief stappen te zetten, je bent daarin natuurlijk vrij en je kan ze later gerust op eigen tempo verder uitwerken en integreren. Het is een 1e stap op weg naar evenwicht, geen quick fix! Gezien de opbouw en de samenhang kan je dit traject enkel volgen in z’n geheel. Mis je een avond, dan krijg je een korte samenvatting, samen met de oefening, zodat je toch nog kan volgen. Een gemiste les kan je in een latere reeks ook nog inhalen.

Het aantal deelnemers (min. 6 en max. 8) is beperkt om voldoende ruimte te laten voor interactie. De veiligheidsmaatregelen worden gerespecteerd.

Coach: Bieke Verbruggen, bewustzijns- en transformatiecoaching, bezielster van Pura Vida, Food for Flow www.innerpoleposition.be
Investering in jezelf: voor particulieren 260€ voor de reeks van 7 avonden, vroegboekkorting bij betaling vóór 1 juli, vanaf 1 juli 280€. (Wil je graag deelnemen als professional, neem dan eerst contact met me op ajb.)

Heb je interesse, maar lukken deze data niet of volg je liever overdag? Geef me een seintje, dan bekijk ik de mogelijkheden bij voldoende belangstelling. Deze reeks kan je ook onder individuele begeleiding volgen op eigen tempo, aan coachingtarief.


Vaccinaties

Lezing door Dr. Kris Gaublomme
 19 augustus 2020 van 20 tot 22u
Great White Whale Center
Jozef Reusenslei 182, 2150 Borsbeek

Vaccinaties lijken een evidentie in onze gezondheidszorg. Velen gaan er als vanzelfsprekend van uit dat ze veilig zijn en het beoogde resultaat bereiken. Vaccins zijn slechts matig werkzaam, sommige zelfs helemaal niet. Bovendien houdt elk vaccin een aantal risico’s in, gaande van een voorbijgaand ongemak tot blijvende schade aan de gezondheid. Of je al dan niet laat vaccineren zou een bewuste keuze moeten zijn op basis van correcte en volledige informatie. Een vaccinatie is een volwaardige medische ingreep die met de nodige omzichtigheid moet gepland en uitgevoerd worden, want niet iedereen reageert op dezelfde manier op een vaccin.

De bedoeling van een vaccin is de specifieke weerstand tegen één bepaalde ziekte te verhogen vóór de patiënt er mee in contact komt. Dr. Gaublomme stelt dat het beter is de algemene weerstand te stimuleren, zodat we in staat zijn snel en efficiënt te reageren tegen alle ziektekiemen: bacteriën, virussen, schimmels… De beste, zoniet onze enige bescherming tegen ziekte is ons eigen immuunsysteem. En dat afweersysteem kan door vaccins onderdrukt worden i.p.v. gestimuleerd.

Het griepvaccin, HPV, hepatitis, babyvaccinatie, mogelijke neveneffecten op lange termijn zoals autisme, het komt allemaal aan bod. Een onderwerp dat de gemoederen beroert. Een aanrader, zeker voor ouders van jonge kinderen en tieners.

Dr. Gaublomme is zeer vertrouwd met de wetenschappelijke literatuur over vaccinaties, de bijwerkingen, de voor-en nadelen. Hij brengt het totale plaatje, zodat je goed geïnformeerd kan beslissen. https://www.vaccinatieschade.be/

Deelname: 15€ ter plaatste te betalen, maar inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt! Graag inschrijven vóór 17 augustus ajb.


Hoe gaat het met mij?
Creatieve ‘me-time’ 

  met  Els Briels
maandag 24 augustus 2020 van 20 tot 22 u.
of 
dinsdag 25 augustus 2020 van 14 tot 16 u. 

Heb jij behoefte aan meer plezier en ontspanning? Wil jij jezelf toestemming geven om meer te spelen en te experimenteren? Verlang je naar meer connectie met jezelf? Kom dan meedoen met deze creatieve ontdekkingsreis. Kom jezelf uitdrukken op papier. Creatief bezig zijn helpt je je stressniveau te verlagen en maakt meer gelukshormonen aan. Het wordt leuk en verhelderend. Er is geen voorkennis nodig. Voel jezelf welkom in een kleine groep en in een huiselijke sfeer.

Begeleiding: Els Briels – Tijdens haar intensieve revalidatieperiode van 5 jaar kwam Els tot verscheidene nieuwe inzichten via therapieën, cursussen, wetenschappelijke literatuur en lezingen. Ze ervaarde dat zelfzorg en creativiteit twee stapstenen zijn van waaruit je jezelf opnieuw kan uitvinden of je leven een deugddoende wending kan geven. Als ervaringsdeskundige wil ze die inzichten en ervaringen graag delen.

Locatie: Vredestraat 191, 2550  Kontich
(bereikbaar met auto, trein Kontich-Lint en 15 min. stappen, bus 91 en 92 op 50 m, fietsostrade op 800 m)

Deelname: 21 euro op voorhand te betalen na inschrijving (18 euro, vroegboekkorting bij betaling vóór 17 augustus.) Alle materiaal, koffie, thee, water en mijn gezelschap zijn in de prijs begrepen. Inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt. Graag inschrijven vóór 21 augustus bij elsbriels@gmail.com.