Voorjaar 2020

 

INFOSESSIES – DOESESSIES 

 • 22 januari: Brein in balans – Lezing door Dr. Bert Lefevre
 • 30 januari: Food For Flow deel 5 – wake up traject met Bieke Verbruggen
 • 7 februari: 5 jaar Pura Vida! met lezing Tomtom van de ziel door Geert Kimpen
 • 12 februari: Lachyoga – doesessie met Hika Lenaerts
 • 20 februari: Food For Flow deel 6 – wake up traject met Bieke Verbruggen
 • 4 maart: Detox je leven – Lezing door Dr. Bert Lefevre
 • 11 maart: Kleur je vrij met SAM (Script-As-Methode) – doesessie met Bart Bollen
 • 2 april: Opvolgsessie Food for Flow  – wake up traject met Bieke Verbruggen – wordt verzet
 • 22 april: Vaccinaties – Lezing door Dr. Kris Gaublomme  – wordt verzet
 • 23 april: Chronische klachten en emoties – doesessie met Bieke Verbruggen – wordt verzet
 • 7 mei: Meditatieve vrouwencirkel met Worldwide Womb Blessing – Bieke Verbruggen – groepsessie geannuleerd
 • 13 mei: Omarm je darm! – Lezing door Dr. Ir. Winni De Haes – wordt verzet

Voor meer info doorscrollen naar beneden ajb


Brein in balans

Lezing door Dr. Bert Lefevre
22 januari om 20u
De weg van Aandacht, Herenthoutseweg 21,  2222 Wiekevorst

Ben je depressief? Voel je je futloos en vermoeid? Kan je je moeilijk concentreren? Ben je angstig, ongerust? Of ben je gestresseerd? Heb je mist in je hoofd, of moeite om je woorden te vinden? Lukt het slapen niet? Heb je last van je darmen of van allergie? Lijd je aan een chronische ziekte?

De Functionele Geneeskunde bekijkt klachten en ziekten vanuit een heel andere invalshoek dan de klassieke geneeskunde. Ze stelt de mens centraal en niet de ziekte en pakt dus het totaalplaatje aan bij de basis, de oorzaken, niet de symptomen. Ze werkt ook preventief, want naast de genetica spelen andere factoren zoals voeding, milieuvervuiling, levenswijze, beweging, mentale gezondheid een véél grotere rol. De Functionele Geneeskunde beoogt genetische risico’s te verkleinen en chronische ziekten op natuurlijke wijze te overwinnen dankzij de kracht van het eigen lichaam, het zelfgenezend vermogen.

Veel breinziekten zoals depressie, angst- en geheugenstoornissen, maar ook ADHD, autisme, alzheimer en dementie hebben gemeenschappelijke oorzaken. Dr. Lefevre licht deze oorzaken toe samen met de sleutels om het evenwicht te herstellen en het functioneren van je brein, je gemoedstoestand en je energiepeil te optimaliseren. Deze lezing is een niet te missen eye opener!

Dr. Lefevre is arts, SmartDNA practitioner en verdiept zich sinds geruime tijd in de Functionele Geneeskunde en neurologie. www.praktijkhuis.be en www.functionalmedicine.praktijkhuis.be
Deelname: 15€ ter plaatste te betalen, maar inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt! Graag inschrijven vóór 20 januari ajb


 

5 jaar Pura Vida, Food for Flow!

De Tomtom van de ziel
Lezing door auteur Geert Kimpen
7 februari om 20u
Lo Pétillante, Antwerpsesteenweg 98, Broechem

Pura Vida werd geboren vanuit het gezamenlijk verlangen van Dr. Bert Lefevre en mezelf om naast onze consulten mensen te inspireren en stimuleren hun gezondheid zelf mee in handen te nemen.

Begin 2015 strooide Pura Vida haar eerste zaadjes uit. Vol enthousiasme, zonder verwachtingen. Maar wel benieuwd naar prille groene sprietjes…En de grond bleek vruchtbaar! Begin 2020 mag Pura Vida al 5 kaarsjes uitblazen en dat vieren we graag met jullie op vrijdag 7 februari 2020.

Het wordt een gezellige avond met auteur Geert Kimpen, bekend van bestsellers als De Kabbalist, Rachel en De Geheime Newton. In het voorjaar van 2019 kwam z’n nieuwe boek uit ‘Het meisje dat aan de oever verscheen’.

Geert zal vertellen over de TomTom van onze ziel, die ons de weg wijst naar een bezield leven. Stel je voor dat je ziel zich niet in jezelf bevindt, maar boven je hangt, als een alwetend veld met de kennis van alles uit je leven: wat was, is en zal komen. Een bron van eeuwige kennis, die je te allen tijde kan raadplegen. Zou je dan je leven zoals het zich voltrekt niet vanuit een totaal ander perspectief zien? Zou je dan niet je zielenliefde op een heel andere manier kunnen herkennen dan met de gebrekkige zintuigen die je hier op aarde tot je beschikking hebt? Maar hoe kan je contact met je ziel maken als je haar niet voelt en niet eens zeker weet of je in haar gelooft?
We duiken samen met Geert in de diepe wijsheden van het oude India om weer naar onze ziel te leren luisteren. We laten ons meeslepen door zijn verhalen, gedrenkt in mystiek, wijsheid en inzichten, vol relativering, humor en herkenbare situaties.

Na afloop klinken we gezellig samen op Pura Vida bij een babbel en knabbel.
Deelname in de kosten: 15€, vooraf te betalen.  Na inschrijving ontvang je de betalingsinstructies. Het aantal plaatsen is beperkt!

 


Lachyoga

met Hika Lenaerts
12
 februari van 20 tot 21.15u
Great White Whale Center, Jozef Reusenslei 182, Borsbeek

Lachen is fantastisch, ontspannend, aanstekelijk en supergezond! 

Lachen is één van de meest doeltreffende, economische en gemakkelijke manieren om stress te verminderen. Het vermindert angst, depressie en slapeloosheid, versterkt het immuunsysteem,  regelt de bloeddruk, vergroot de longcapaciteit en werkt preventief tegen hartkwalen, het vermindert pijn, verhoogt het zelfvertrouwen, bevordert een positieve stemming en helpt persoonlijke relaties ontwikkelen. “Lachen is de meest directe weg tussen twee mensen”, zei Charlie Chaplin.

Lachyoga is supereenvoudig! Via lach-, adem-, klapoefeningen en spel kom je uiteindelijk tot  een spontane lach. Ons brein maakt geen onderscheid tussen een gespeelde lach en een echte lach.  Na een uur lachyoga voel je je opgelucht, ontspannen en blij en dat houdt bovendien een tijdje aan. Lachyoga is fysiologisch te vergelijken met het beoefenen van sport, dus is er in principe geen  contra-indicatie. Iedereen die medisch gezien aan een aerobicsessie mee mag doen, kan deelnemen aan een lachsessie. Mensen die aan astma lijden of hartstoornissen, of wie zwanger is of net geopereerd is, kan beter eerst z’n arts raadplegen. Meer info op  http://www.lachacademie.be/

Deelname: 15€ vooraf te betalen, inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt! Graag inschrijven vóór 10 februari ajb.


 

 

 

Detox je leven!

 Lezing door Dr. Bert Lefevre
op 4 maart om 20u
Great White Whale Center
Jozef Reusenslei 182, 2150 Borsbeek

Ontgiften en vasten zijn van alle tijden en culturen. Maar in deze tijd is de toxische belasting in ons lichaam heel groot geworden. Tijdens deze infosessie legt Dr. Lefevre uit wat we moeten doen om zo weinig mogelijk toxische stoffen op te nemen, in diverse domeinen van ons leven. Hij stelt ook een praktische detoxkuur van 21 dagen voor, die gemakkelijk te volgen is voor mensen die willen blijven functioneren. Het blijkt een effectieve methode om het lichaam de kans en tijd te geven om zijn detoxfuncties optimaal uit te voeren en een maximale hoeveelheid gifstoffen weg te werken. Door deze simpele regels te volgen kunnen 70 tot 80 % van de mensen zich na korte tijd beter voelen en chronische klachten soms volledig verdwijnen.

Dr. Lefevre is arts, SmartDNA practitioner en verdiept zich sinds geruime tijd in de Functionele Geneeskunde en neurologie. www.praktijkhuis.be en www.functionalmedicine.praktijkhuis.be
Deelname: 15€ ter plaatste te betalen, maar inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt! Graag inschrijven vóór 1 maart ajb.


Kleur je vrij met SAM!

Doesessie met de Script-As-Methode (SAM)
door Bart Bollen
11 maart 2020 van 20 tot 22u
Great White Whale Center
Jozef Reusenslei 182, 2150 Borsbeek

De Script-As-Methode (SAM) is een holistische benadering die in 1990 werd ontwikkeld door psychotherapeute Ria Mattheussen. Het is een praktische training van de geest, waarbij je zelfinzicht en zelfbewustzijn verwerft om je emotionele ballast, negatieve ervaringen, frustraties en vastgeroeste denkbeelden te kunnen opruimen. Met SAM ontwikkel je je gevoel en laat je je hart en verstand samenwerken, met als doel angst vaarwel te zeggen en liefde welkom te heten.

De methode bestaat uit 7 stappen waarbij je je hersenen en je handen laat samenwerken, al kleurend en schrijvend op een kinderlijke, speelse manier. Hierdoor worden er nieuwe bedradingen aangemaakt in de hersenen. Er ontstaat evenwicht in hersenen en lichaam, het denken vindt rust en het voelen krijgt ruimte, we worden intelligenter en creatiever. Via klank, heling, ademen en zoemen wordt veel in beweging gezet. SAM leert je jezelf te bevrijden van onverwerkte emoties, van steeds terugkerende patronen die je verhinderen het beste uit jezelf te halen. Je leert accepteren wie je bent en loslaten. Je wordt je bewust dat jij de creator bent van je eigen leven.

De resultaten van deze methode zijn verbluffend. Zelfs bij depressie, burn-out, hoogsensitiviteit, ADHD, autisme, kanker, … werkt deze methode verbazingwekkend.

In deze doesessie geeft Bart Bollen ons inzicht in deze unieke methode en neemt hij ons mee op avontuur in onszelf.

Bart Bollen, zoon van Ria en bezieler in hart en nieren van SAM, zet het meesterwerk van Ria verder in SAMCirkel, een netwerk voor opleidingen en workshops in een holistisch kader, in combinatie met Gevoelontwikkeling. Bij SAMCirkel kan je de Script-As-Methode (SAM) leren en vooral beleven! Het geheel is een onvergetelijke reis in en rond jezelf, een tocht van bewustwording, bestaansrecht geven aan jezelf, je hart ontdekken, je kracht aanvaarden en je liefde activeren. https://samcirkel.be/

Deelname: 20€ vooraf te betalen, inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt! Graag inschrijven vóór 7 maart ajb.


Vaccinaties

Lezing door Dr. Kris Gaublomme
 22 april 2020 van 20 tot 22u
Great White Whale Center
Jozef Reusenslei 182, 2150 Borsbeek

wordt verzet

Vaccinaties lijken een evidentie in onze gezondheidszorg. Velen gaan er als vanzelfsprekend van uit dat ze veilig zijn en het beoogde resultaat bereiken. Vaccins zijn slechts matig werkzaam, sommige zelfs helemaal niet. Bovendien houdt elk vaccin een aantal risico’s in, gaande van een voorbijgaand ongemak tot blijvende schade aan de gezondheid. Of je al dan niet laat vaccineren zou een bewuste keuze moeten zijn op basis van correcte en volledige informatie. Een vaccinatie is een volwaardige medische ingreep die met de nodige omzichtigheid moet gepland en uitgevoerd worden, want niet iedereen reageert op dezelfde manier op een vaccin.

De bedoeling van een vaccin is de specifieke weerstand tegen één bepaalde ziekte te verhogen vóór de patiënt er mee in contact komt. Dr. Gaublomme stelt dat het beter is de algemene weerstand te stimuleren, zodat we in staat zijn snel en efficiënt te reageren tegen alle ziektekiemen: bacteriën, virussen, schimmels… De beste, zoniet onze enige bescherming tegen ziekte is ons eigen immuunsysteem. En dat afweersysteem kan door vaccins onderdrukt worden i.p.v. gestimuleerd.

Het griepvaccin, HPV, hepatitis, babyvaccinatie, mogelijke neveneffecten op lange termijn zoals autisme, het komt allemaal aan bod. Een onderwerp dat de gemoederen beroert. Een aanrader, vooral voor ouders van jonge kinderen en tieners.

Dr. Gaublomme is zeer vertrouwd met de wetenschappelijke literatuur over vaccinaties, de bijwerkingen, de voor-en nadelen. Hij brengt het totale plaatje, zodat je goed geïnformeerd kan beslissen. https://www.vaccinatieschade.be/

Deelname: 15€ ter plaatste te betalen, maar inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt! Graag inschrijven vóór 20 april ajb.

 


 

 

Chronische klachten en emoties

Doesessie met Bieke Verbruggen
 donderdag 23 april van 19.30u tot 22u
 De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

wordt verzet

Dat epigenetica een doorslaggevende rol speelt bij chronische ziekten is gelukkig niets nieuws meer. Voeding, slaap, beweging, stresshantering bepalen mee of een bepaald gen zich manifesteert of niet. Maar de impact van negatieve gedachten en emoties is helaas nog behoorlijk onderschat, ze zijn vaak een grote (mede)oorzaak van vele chronische klachten. Het leren hanteren en helen van onverwerkte en/of weerkerende emoties is dus uitermate belangrijk voor je gezondheid en voor velen niet evident om toe te passen.

Wat komt aan bod?
Waar komen emoties vandaan? Hoe ga je ermee om? Hoe kan je ze helen? En vermijden dat ze je telkens weer meeslepen? M.a.w. hoe kan je aan je gezondheid werken, ook preventief? In deze doesessie krijg je meer duidelijkheid rond dit proces en krijg je tools aangereikt om je emoties zelf te leren helen.

Deelname: 35€ vooraf te betalen, vroegboekkorting tot 16 april, vanaf 17 april 40€. Inschrijven is noodzakelijk, max. 10 plaatsen. De sessie is bedoeld voor particulier gebruik.


Meditatieve volle-maan-vrouwencirkel

inclusief Worldwide Womb Blessing met Miranda Gray

met Bieke Verbruggen
donderdag 7 mei van 20u tot 22u
De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne
Groepssesie geannuleerd – wel individueel mogelijk zie
Meer info op www.innerpoleposition.be


Omarm je darm!

Het darmmicrobioom, de wondere wereld in je buik
Lezing door Dr. Ir. Winni De Haes

woensdag 13 mei van 20 tot 22u
Great White Whale Center
Jozef Reusenslei 182, 2150 Borsbeek

wordt verzet

Het menselijke darmmicrobioom (darmflora) bestaat uit een dynamisch ecosysteem van biljoenen micro-organismen, verdeeld over honderden verschillende soorten. Ieder mens is gastheer van een eigen, hoogstpersoonlijk ecosysteem, net zo uniek als onze vingerafdruk. Darmbacteriën helpen bij de spijsvertering, maar vormen ook de basis van ons afweersysteem: ze beschermen tegen virussen, schimmels en bacteriën en hebben daarmee een grote invloed op onze gezondheid. “Ziekte ontstaat in de darm”, zei Hippocrates 2000 jaar geleden. Maar hoe precies? En kunnen wij zelf ons microbioom beïnvloeden voor een betere gezondheid?

Een goede balans tussen goede en slechte bacteriën is alleszins noodzakelijk. Hoe groter de diversiteit in je darmflora, hoe gezonder je bent. Voeding speelt daarbij een enorme rol, maar ook andere levensstijlfactoren zoals roken, stress, lichamelijke beweging, de hormonale cyclus bij vrouwen, pesticiden, herbiciden, zware metalen en geneesmiddelen zoals maagzuurremmers, antibiotica en statines, hebben een grote impact.

Disbalans in de darmflora kan o.a. in verband gebracht worden met een verminderde weerstand, allergiën en intoleranties, het prikkelbare darm-syndroom, de ziekte van Crohn, overgewicht, bepaalde vormen van kanker, hart- en vaatziekten, diabetes type 2.

Maar volgens recentere bevindingen (dankzij stoelgangtransplantaties) is er ook een duidelijke communicatie tussen onze darmbacteriën en onze hersenen! Ons darmmicrobioom beïnvloedt dus ook ons gedrag en gevoel, ons mentaal en emotioneel welzijn (depressie, Parkinson en Alzheimer, autisme, angststoornissen, enz.). No happy gut, no glory! Vanuit die inzichten werden recent ook probiotica ontwikkeld die het psychisch functioneren positief kunnen beïnvloeden, de zogenaamde psychobiotica.

Het onderzoek naar het effect van poeptransplantaties en psychobiotica verkeert nog in een beginstadium, maar de resultaten zijn veelbelovend.

Dr. Ir. Winni De Haes is doctor in de biomedische wetenschappen, bio-ingenieur en ortomoleculair voedinsgdeskundige. Ze heeft haar eigen gezondheidspraktijk www.winsideout.be in Mortsel, en is Assistant Manager bij Fidlab in Lier ( en collega van Dr. Bert Lefevre). Ze is vertrouwd met Functional Medicine.

Deelname: 15€ ter plaatste te betalen, maar inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt! Graag inschrijven vóór 12 mei ajb.