Benefiet voor Nepal

Beste friends of Nepal

Namaste
Zoals reeds aangekondigd in onze vorige mail is ons schooltje in Nepal heropend.
Vorige maand zijn vrienden de honneurs gaan waarnemen en hebben zij enkele waardevolle foto’s genomen
die de realisatie tonen waarop we, dank zij jullie, terecht fier op kunnen zijn.
Hoog boven het dorpje uitstekend en kleurrijk versierd, kan het betonnen schooltje eventuele nieuwe aardschokken trotseren.
De bovenbouw is in aluminium opgetrokken om de druk op de funderingen te beperken.
Alle banken zijn ook vernieuwd zodat de kinderen terug in goede omstandigheden les kunnen volgen.
Zo eindigt dit verhaal dat startte op een benefietavond op een mooie juniavond vorig jaar. 16 maanden later zijn we samen met jullie
een beetje trots op het resultaat.  Het is eens te meer een bewijs dat een kleine groep mensen met een goed idee anderen kunnen enthousiasmeren
om mee te bouwen aan een betere toekomst voor hen die het veel minder hebben dan wij.  Het is de perfecte remedie tegen de verzuring, tegen het defaitisme,
tegen de algemene opinie dat geld aan de vingers blijft plakken.  We weten nu dat dit niet zo is als er voldoende toezicht is door betrouwbare menen, zoals Hari,
die het zeer goed voorheeft voor zijn volk.  We kunnen hem daar niet genoeg voor bedanken.
Ook jullie willen we bedanken voor jullie bijdrages tijdens de vele activiteiten gedurende het jaar zoals er zijn:
de benefietavond
de steunkaarten
de privé sponsoringen
de appel-, paaseitjes- en ijsjesverkoop in scholen
de sponsortocht in een school
de sponsortocht van de pelgrimbroers
en de wijnverkoop op den Euster
Er rest ons nog geld dat deels gaat dienen om de school af te werken, sanitair? en er wordt onderzocht hoe we het dorp terug aan drinkwater kunnen helpen.
Zoals eerder verteld zijn de waterlagen door de aardbeving danig door elkaar gehaald zodat sommige bronnen zijn opgedroogd. Het dorp moet nu zijn water 1,5km verder
gaan halen. Een waterpomp zou hier veel hulp kunnen bieden.  Friends for Nepal blijft ijveren voor betere leefomstandigheden voor het dorpje, hoog in de bergen van Nepal.
friendsfornepal@gmail.com      BE41 7360 1331 2710 op naam van Nepal 2015
van harte,
Veerle, Evelyne, Natalie, Yves, Bert en Kris
Tibo, Simon, Arthur, Florence, Emanuel en Joanna
nepal2nepal1
 nepal3

Best friends of Nepal, Namaste,

Het is vandaag ( 25 april 2016) precies 1 jaar geleden dat Nepal werd getroffen door de eerste grote aardschok die meer dan 7000 slachtoffers maakte en honderdduizenden gebouwen vernielde. Zo ook ons schooltje in de bergen dat we ondertussen dankzij jullie hebben kunnen laten heropbouwen. (zie foto’s onder)
Ondertussen zijn er nog twee kleinere initiatieven geweest die geld in het laatje hebben gebracht. Twee lagere scholen organiseerden elk afzonderlijk een paaseitjes-verkoop en een sponsorloop, goed voor samen meer dan 4500 Euro. Dit brengt het totaal op ruim 30.000 Euro voor de school.
Vandaag storten we een nieuwe schijf van 8000 Euro om de gelijkvloerse verdieping af te werken. Voor een verdieping bovenop is er niet voldoende geld meer en moeten we dus verder blijven zoeken naar fondsen. Zoals jullie kunnen zien op de foto’s zijn de klaslokalen bepleisterd maar staan er nog geen ramen in. Ook de banken zijn voor een groot deel nieuw.
Er is nu wel een nieuw probleem in de regio, namelijk een groot gebrek aan water. Door de aardbevingen zijn de grondwaterlagen verplaatst en sommige bronnen opgedroogd zodat de dorpsbewoners ver weg moeten om in lange rijen van ’s morgens tot ’s avonds aan te schuiven aan de zeldzame bronnen. Dit heeft dan ook een impact op de werken aan de school omdat hier ook veel water voor nodig is.
Verder kunnen we jullie nog melden dat enkele Vlaamse vrienden in onze naam de school officieel gaan openen in oktober en ons hebben beloofd hier verslag van uit te brengen.
In december 2016 organiseren we een filmvoorstelling ten voordele van ons schooltje.
3 friends of Nepal vertrekken in juli 2016 voor een expeditie door het Kameroenees regenwoud en de opbrengst van deze expeditie gaat naar de school. Hierover later meer…
Daar een Nepalese school altijd een lopende rekening is en daarin niet verschilt met onze eigen scholen, blijft storten op friends of Nepal altijd mogelijk.
BE41 7360 1331 2710 op naam van Nepal 2015. friendsfornepal@gmail.com
.
Nepal 2Nepal

 

 


benefiet-voor-Nepal Namasté* familie, vrienden en vrienden van vrienden,

Zoals geweten werd Nepal zaterdag 25 april, precies één maand geleden, zwaar getroffen door een verwoestende aardbeving.  Vooral de regio van de hoofdstad Kathmandu werd zwaar getroffen. Het toeval wil dat wij in augustus vertrekken naar Nepal voor een trektocht door de bergen van Mustang, een koninkrijkje nabij de Tibetaanse grens. Onze betrokkenheid met de bevolking is dan ook zeer groot. Onze reisplannen nu gaan wijzigen zou van weinig empathie getuigen want net nu heeft de Nepalese bevolking al onze hulp nodig. Daarom onze oproep aan ieder van jullie om deze mensen financieel te willen steunen zodat zij zo snel mogelijk uit hun penibele situatie geraken. 

We hebben beslist om een gezamenlijke rekening te openen waarop iedereen het bedrag kan storten dat hij/zij redelijk vindt. Het nummer bij KBC is  BE41 7360 1331 2710 op naam van Nepal 2015. Geef je e-mailadres op als referentie zodat we jullie op de hoogte kunnen houden van de bestemming van het geld.                            

We staan allen garant dat elke euro die op de rekening wordt gestort integraal wordt overgedragen aan onze hoofdgids, Hari Sitaula, een zeer betrouwbaar man die we al 20 jaar kennen en die zelf zijn huis volledig vernield zag. Zijn familie heeft het gelukkig wel overleefd. Hij zal de gelden in zijn dorp aanwenden voor de wederopbouw. Ter info: een huis in Nepal kost ongeveer 4000 Euro. Hierbij een warme oproep om deze mail  snel met zoveel mogelijk mensen te delen en via Facebook viraal te sturen zodat we op een maximale respons kunnen rekenen. In naam van Hari, zijn familie, zijn dorpsgenoten en het hele Nepalese volk bedanken we jullie nu al bij voorbaat.

Bovenaan vinden jullie een uitnodiging voor een voordracht door Dr. Evelyne Vanderschueren en Dr. Bert Lefevre op woensdag 24 juni om 20u in de KBC toren in Antwerpen, samen met een optreden van Japanse drummers. Alles ten voordele van Nepal. Inschrijven door 20€ te storten op bovenstaande rekening met vermelding van ‘voordracht’.

Bovenaan vinden jullie een uitnodiging voor een voordracht door Dr. Evelyne Vanderschueren en Dr. Bert Lefevre op woensdag 24 juni om 20u in de KBC toren in Antwerpen, samen met een optreden van Japanse drummers. Alles ten voordele van Nepal. Inschrijven door 20€ te storten op bovenstaande rekening met vermelding van ‘voordracht’.

Namasté 

  • Kris Garroy                     verpleegkundige
  • Veerle Van Looy               maatschappelijk assistente
  • Evelyne Vanderschueren   huisarts
  • Yves Anslot                     apotheker
  • Natalie Haenebalcke        verpleegkundige
  • Bert Lefevre                   huisarts en alle 6 kinderen      

         contact: friendsfornepal@gmail.com
                        03/685.01.23 (8.30u -13.30 ma-di-do en vrijd)  

           *sanskriet voor ‘ik buig voor jou’

 

 

 

Een gedachte over “Benefiet voor Nepal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.