Najaar 2018

LEZINGEN – WORKSHOPS 

… dit programma wordt mogelijk nog verder aangevuld…

  • maandag 27 augustus: Meditatieve vrouwencirkel met Bieke Verbruggen
  • donderdag 27 september: Alchemie van het leven – Lezing door Dirk Oellibrandt
  • donderdag 4 oktober 2018: start van de reeks Food for Flow! – Wake up traject met Bieke Verbruggen
  • donderdag 11 oktober: Adem je vrij! – workshop rond ademhaling met Bieke Verbruggen
  • woensdag 24 oktober: Meditatieve vrouwencirkel met Bieke Verbruggen
  • donderdag 22 november: Flower of Life – Meditatief tekenen met Bieke Verbruggen
  • zondag 9 december: 2 lezingen door Dr. Henk Fransen: 1) Zelfgenezing met behulp van je mind (van 13u tot 15u) en 2) De geneeskunde van de toekomst  (van 16 tot 18u)

 


LEZINGEN

Alchemie van Leven

Vol-uit-leven!

door Dirk Oellibrandt, life coach en trainer
donderdag 27 september van 20 tot 22u

Great White Whale Center, Jozef Reusenslei 182, 2150 Borsbeek

Alchemie van Leven gaat over hoe het leven in zijn geheel in jouw kern samenkomt. Het eren van het geschenk van je leven en het ontwikkelen van jouw specifieke potentieel dat hierin besloten is. Door je kern wakker te maken en bewust met je lichaam te verbinden komt er een nieuwe levensstroom op gang die een positief effect heeft op elk deel van je leven.

Alchemie van Leven is de kunst van het vormen van een subtiele levensessentie door de 5 elementen samen te brengen. Het brouwen van je eigen magische levenselixir. Elk van de 5 elementen heeft een functioneel aspect van het leven in zich. Hoe zijn de elementen, die alomvattend zijn, in jou aanwezig en waar snijd je jezelf af van de voeding van de grote Moeder aarde en de grote Vader, het universum?

Door je bewust te worden welke krachten er dagelijks op je inwerken en wat het potentieel is van het deel waarvan je geen gebruik maakt, zal je leven completer, meer vervullend en gelukkiger worden. Door daarop in te pluggen kom je tot je eigen unieke essentie, je eigen alchemie.

Dirk Oellibrandt is oprichter van Life Projects. Vanuit zijn passie voor leven en wat het volle potentieel daarvan zou kunnen zijn, begeleidt Dirk individuen, therapeuten, leiders en organisaties in hun proces van ontwaken en groeien naar de realisatie van hun levensproject.

Dankzij zijn intensieve studie van de natuur, Oosterse krijgskunsten, diverse therapeutische methodes, Taoïsme, innerlijke alchemie en zijn 12 jaar ervaring als directeur van de internationale organisatie 4DLIFE, weet hij op een natuurlijke manier mensen met allerlei achtergronden en heel verschillende dromen te inspireren. Leiders in topposities uit politiek, bedrijf, onderwijs en wetenschap weten zich vooral geïnspireerd door Dirks vermogen om fysiek en spiritueel leiderschap praktisch toepasbaar te maken.

“Ik bied je geen antwoorden op al je levensvragen. Ik heb er vertrouwen in dat jij de antwoorden in je draagt. Waar zou je anders de vragen vandaan halen? Ik ben gewoon een gids met ervaring op het pad van levenskunst, alchemie, leraarschap en leiderschap. Het pad dat ik je aanbied, is simpel en tegelijkertijd allesomvattend. Door de integriteit van jouw verzoek en je levenshouding bepaal je zelf het veld van mogelijkheden. Luisteren naar je eigen essentie en het leven zelf is de weg die ik aanbied.
De meester IS het leven zelf.”

Deelname: 20€ ter plaatste te betalen, maar inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsten is beperkt!


 

Henk Fransen is afgestudeerd als arts en deed 30 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve geneeswijzen. Hij is complementair werkend arts, gespecialiseerd in kanker, en auteur van ‘Bondgenoot, de autobiografie van een immuuncel’, ‘Versterk je genezend vermogen op 5 niveaus’, ‘Handboek kanker’ en ‘De betekenis van kanker’. In 2015 lanceerde hij ‘De zoektocht naar genezing’. De video’s hierover zijn op youtube meer dan 180.000 keer bekeken. In 2016 viel hij op door zijn visie om het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland te creëren, dit is een ongoing project. Meer info op: www.henkfransen.nl

Op zondag 9 december brengt hij 2 lezingen, je kan boeken aankopen en laten signeren.
Deelname: 20€ per lezing, ter plaatse te betalen, maar inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt! Tussen beide lezingen is er een pauze van een uur. Wie beide lezingen volgt, kan tijdens de pauze een drankje mét knabbeltje verkrijgen aan 2€.

Zelfgenezing met behulp van je mind

Herhaling van de lezing van 2 maart 2018,
die velen gemist hebben door de plotse sneeuwval.

zondag 9 december van 13 tot 15u
Great White Whale Center, Jozef Reusenslei 182, 2150 Borsbeek

‘Zelfgenezing is het bevrijden van je volledige potentieel
voor de genezing van je lichaam, je relaties, je financiën, je werksituatie
of wat dan ook maar verbetering behoeft voor je gevoel’

Mensen die onder hypnose de suggestie krijgen dat een stuk metaal heet is, blijken in een fractie van een seconde een brandblaar te ontwikkelen wanneer ze dit metaal aanraken – terwijl het in werkelijkheid niet heet maar koud is! Dit voorbeeld licht maar weer eens toe hoe enorm de potentie van onze mind is.

Zogenaamde spontane genezingen, van kanker of van een andere ernstige ziekte, weerspiegelen diezelfde potentie. Wetenschappers beweren niet voor niets dat wij maar 2% van ons brein gebruiken; dat is voornamelijk ons bewuste brein. Hoe kunnen we nu zelfstandig en als wíj dat kiezen, toegang krijgen tot de overige 98%? Tot dat deel van ons brein dat voornamelijk onbewust is, maar dus wel een enorme zelfgenezende kracht vertegenwoordigt? Met genezing bedoelen we: heling van je lichaam, maar ook heling op de andere niveaus van je bestaan: je gedachten, je emoties, je relaties en zelfs je ziel. Met andere woorden: het gaat om genezing van je totale wezen; om verbetering van al je leefomstandigheden. Deze lezing van Henk Fransen is dus waardevol voor iedereen!

Deelname: 20€ per lezing, ter plaatse te betalen, maar inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt! Tussen beide lezingen is er een pauze van een uur. Wie beide lezingen volgt, kan tijdens de pauze een drankje mét knabbeltje verkrijgen aan 2€.

De geneeskunde van de toekomst

De meest vergeten factor van zelfgenezing

Nieuwe lezing!
zondag 9 december van 16 tot 18u
Great White Whale Center, Jozef Reusenslei 182, 2150 Borsbeek

Deze lezing was in het voorjaar 2018 een groot succes tijdens de Beyond Health-beurs in de Expo in Houten.

‘Het is mijn missie om verborgen kennis over gezondheid
uit oude culturen en tradities openbaar te maken en praktisch te vertalen naar het nu,
zodat alle luisteraars er hun voordeel mee kunnen doen.’ 

De mens is meer dan een lichaam. Honderden jaren geleden werd er in het westen een splitsing gemaakt tussen lichaam en geest. De mens werd hierdoor gereduceerd tot een lichaam, een soort machine bijna, die stuk kan gaan en die je vervolgens van buitenaf kunt herstellen. Deze opvatting kent zijn beperkingen, waar we in de gezondheidszorg nu vol tegen aanlopen. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft al uitvoerig aangetoond dat de mens meer is dan alleen maar een lichaam en dat welvaartsziekten, zelfs kanker, voor een belangrijk deel mee veroorzaakt worden door leefstijl. Toepassing van de uitkomsten van dit onderzoek kan al veel goeds brengen, maar er is nog veel meer mogelijk. Áls ook de meest vergeten factor in de geneeskunde weer ‘aan het licht mag komen’!

Ieder mens is een lichtwezen. Vrijwel alle oude culturen en tradities wisten al dat de mens primair een lichtwezen is. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien een erg spirituele uitspraak, maar het wordt vandaag door de wetenschap bevestigd: het lichtveld van ieder mens kan zichtbaar gemaakt worden met Kirlian-fotografie en onze lichtuitstraling kan gemeten worden met biofotonentesten. Wanneer iemand sterft en zijn geest het lichaam verlaat, blijkt tegelijkertijd zijn lichtveld uit te doven. Er is dus een rechtstreeks verband tussen geest en licht. Een gezonde cel zit boordevol licht, een zieke cel ‘lekt’ licht en een kankercel is bijna donker.

De geneeskunde van de toekomst benadert de mens niet langer puur fysiek, maar veeleer als een lichtwezen. Diagnoses kunnen gepaard gaan met metingen van de verschillende lichtfrequenties waaruit het menselijk auraveld bestaat en behandelingen kunnen mee bestaan uit het toevoegen van de lichtfrequenties die ontbreken. Maar je kan ook zelf leren hoe je je eigen lichtveld kan beschermen en belangrijker nog: versterken? Niet alleen om ziekten te voorkomen of herstel te bevorderen, maar bovenal om je licht te laten schijnen in deze wereld. Wil jij je eigen licht versterken op elk niveau van je wezen? Welkom op deze inspirerende lezing met tal van praktische tips!

Deelname: 20€ per lezing, ter plaatse te betalen, maar inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt! Tussen beide lezingen is er een pauze van een uur. Wie beide lezingen volgt, kan tijdens de pauze een drankje mét knabbeltje verkrijgen aan 2€.


WORKSHOPS

Food for Flow!

Wake up traject 
6 donderdagavonden  van 19.30u tot 22u
start donderdag 4 oktober (einde maart 2019)

De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

Zit je niet lekker in je vel? Heb je eigenlijk niets te kort en ben je toch niet happy? Heb je veel last van kwaaltjes of lijd je aan een chronische ziekte? Zorg je voor iedereen maar vergeet je vaak jezelf? Wil je daar graag verandering in brengen, maar weet je niet goed hoe/waar te beginnen?
In dit wake up traject verkennen we alle domeinen die een cruciale rol spelen bij hoe we ons voelen en in het leven staan: ons fysiek lichaam, ons voelen, ons denken, relaties en zingeving. Je krijgt inzicht in de complexe samenhang van deze pijlers en hoe ze ons welzijn en onze gezondheid beïnvloeden. Je ontdekt een waaier aan mogelijkheden, tips en oefeningen om ze in praktijk om te zetten. Ook ga je voor jezelf een duidelijke balans opmaken: waar sta je? Wat geeft energie, wat vreet energie? Hoe kan je bijsturen? Dankzij enkele eenvoudige sleutels kan daaruit een eerste aanzet volgen tot jouw actieplan naar een betere gezondheid, gelukkig zijn én Flow. Want Flow is veel meer dan gezond zijn. En gezond zijn is veel meer dan niet ziek zijn. En je hoeft ook niet ziek te zijn om beter te worden! 🙂
Dit traject is geschikt voor al wie bewust wil kiezen voor goede zelfzorg, ’n betere gezondheid, evenwicht en geluk, op weg naar Flow! (Dit is een herwerkte versie van de reeks ‘Versterk je zelfgenezend vermogen’. De reeks is bedoeld voor particulier gebruik. )

Het aantal deelnemers (min. 6 en max. 10) is beperkt om voldoende ruimte te laten voor interactie. De data zijn gespreid zodat je goed kan integreren.

– Fysiek lichaam in 2 delen op 4 en 18 oktober 2018 in het Great White Whale Center, Jozef Reusenslei 182, Borsbeek
– Voelen op 8 november 2018 in De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, Deurne
– Denken op 13 december in de Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, Deurne
– Relaties op 7 februari 2019 in de Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, Deurne
– Zingeving op 14 maart 2019 in de Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, Deurne

Coach: Bieke Verbruggen, bewustzijns- en transformatie coaching www.innerpoleposition.be
Investering in jezelf: 180€ voor de reeks van 6 avonden (=30€ per avond) – vroegboekcadeau bij inschrijving én betaling vóór 15 september 2018 = 20€ te besteden bij een individuele sessie (coaching/healing).
Locatie: Borsbeek/Deurne.

 


Adem je vrij!

Workshop door Bieke Verbruggen
donderdag 11 oktober van 20u tot 22u
De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

Praktische ademhalingsoefeningen vanuit mindfulness en hartcoherentie, om tot rust en in balans te komen, én op te laden. Je kan er nadien ook zelf mee aan de slag.

In tegenstelling tot wat we vroeger dachten, wordt ons functioneren niet enkel aangestuurd door onze hersenen, maar ook door ons hart. Gevoelens zijn veel sneller en krachtiger dan gedachten. Ze hebben een diepgaand effect op de balans in ons autonome zenuwstelsel en het ritme van onze hartslag. Uit onderzoek is gebleken dat de communicatie tussen hart en hersenen verloopt via de variatie van dit hartritme. Door ons hartritme te beïnvloeden door oprecht positieve gevoelens kunnen we ‘gezonde’ boodschappen sturen naar ons brein, en ons zenuwstelsel, hart- en vaatstelsel, hormonaal en immuunsysteem in evenwicht brengen. Dit uit zich in de praktijk door een hoger prestatievermogen, minder stress, een groter welzijn en emotionele stabiliteit. Hartcoherentietechnieken blijken erg efficiënt om stress te reduceren en het zelfgenezend vermogen te verhogen, ziekte is immers vaak het gevolg van aanhoudende stress.

Coach: Bieke Verbruggen www.innerpoleposition.be (bewustzijns- en transformatiecoaching)
Deelname: 25€ vooraf te betalen, vroegboekkorting tot 1 oktober, vanaf 1 oktober 30€.

 


Flower of Life

Workshop door Bieke Verbruggen
donderdag 22 november van 20u tot 22u
De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

De Flower of Life, de Levensbloem, is één van de krachtigste positieve symbolen uit de heilige geometrie en staat voor de verbondenheid van alle leven in het universum.  Het bevat de blauwdruk van de gehele schepping , zoals ons DNA onze genetische code omvat. Dit patroon wordt in vrijwel alle oude culturen en grote religies teruggevonden (in India, Egypte, het Oude Griekenland, China, Japan en Israël). Tijdens deze workshop ligt de focus op het leren tekenen van dit patroon.

Begeleiding: Bieke Verbruggen www.innerpoleposition.be (bewustzijnsen transformatiecoaching)
Locatie: De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, Deurne
Deelname: 15 € bij inschrijving én betaling vóór 15 november, vanaf 15 november 20€. Thee, water en knabbeltje inbegrepen.
Meebrengen: passer, papier en kleurpotloden
Inschrijven is noodzakelijk, max. 10 deelnemers.

 


 

Meditatieve vrouwencirkel

met Bieke Verbruggen
maandag 27 augustus van 20u tot 22u
woensdag 24 oktober van 20 tot 22u

De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne
Meer info op www.innerpoleposition.be